Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Stopzetten schadeclaim na verbroken relatie?

Ik heb een vraag over het stopzetten van een schadeclaim via mijn inboedelverzekering. In maart 2023 is er in mijn huis ingebroken, ik woonde toen samen met mijn toenmalige vriend. Hij stond dus op mijn adres ingeschreven maar we waren niet getrouwd. Grotendeels van de gestolen spullen waren van hem maar omdat ik de enige was met een inboedelverzekering zijn we de schadeclaimprocedure op mijn naam/verzekering aangegaan. Ik heb van dit proces het één en ander meegekregen maar heb het verder bij hem gelaten, omdat het merendeel van de spullen van hem was.

Daarnaast hadden wij tijdens het proces al problemen in onze relatie en ik zal daar niet ver op ingaan, maar eerlijk gezegd boeide zijn spullen mij daarom ook wat minder, het had immers geen echte emotionele waarde. Maar nu zijn die relatie problemen zodanig opgelopen dat ik op het punt sta onze relatie te verbreken. Hij gaat vreemd, is zo goed als nooit thuis en uit zich steeds vaker op een respectloze/boze manier naar mij. Het is dus niet dat ik hem wil jennen om het één of ander maar deze man levert mij zo ontzettend veel stress op, ik kamp al jaren met problemen in mijn familiaire sfeer en dit soort problemen is wel het laatste dat ik er nu bij kan hebben.

Maar nu mijn andere probleem: het idee dat ik aan hem verbonden blijf door de schadeclaim levert mij ontzettend veel stress op. Elke associatie met hem frustreert mij en ik wil echt absoluut niks meer met hem te maken hebben.
Dan nu mijn vraag: heb ik het recht om de schadeclaim stop te zetten op mijn naam/verzekering aangezien het grotendeels gaat om zijn spullen van toen wij nog samenwoonden? Hij is ook achter de meeste mailtjes en afspraken aangegaan dus het is wel echt zijn hele proces, maar wel op mijn naam/verzekering. Wij waren dus ook niet getrouwd in gemeenschap van goederen, of wat dan ook. Hij stond bij mij ingeschreven en er stonden/lagen spullen van hem bij mij, die zijn gestolen en omdat hij geen woonverzekering had maar wel bij mij inwoonde hebben wij de schadeclaim op mijn naam gedaan. Heb ik het recht het hele schadeclaimproces stop te zetten?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag