Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Stomerij wil schade jas niet vergoeden?

De stomerij waar ik al 30 jaar kom, heeft een designer jasje van mij verpest. De naad is gescheurd. En ze willen dat niet vergoeden.

Ik begrijp dat dit een zeer frustrerende situatie voor u is. In de Nederlandse wet is er een regel voor situaties als deze, genaamd 'onrechtmatige daad'. Dat houdt in dat, als iemand anders schade aan uw eigendommen veroorzaakt, die persoon in principe aansprakelijk is en voor de schade moet opdraaien.

In uw geval, als uw claim is dat de stomerij onzorgvuldig is geweest bij het behandelen van uw jas, zou u kunnen proberen om de schade op hen te verhalen. U moet dan kunnen aantonen dat de schade is ontstaan door een fout van de stomerij. Verzamel zo veel mogelijk bewijs hiervoor, bijvoorbeeld door foto's te maken van de beschadigde jas.

Als de stomerij weigert te betalen, kunt u hen eventueel een aangetekende brief sturen waarin u uitlegt dat u hen aansprakelijk stelt voor de schade. Daarnaast kunt u contact opnemen met uw rechtsbijstandsverzekeraar als u die heeft, zij kunnen u verder helpen met het claimen van de schade.

Echter, in dergelijke zaken zijn er vaak veel nuances en mogelijkheden, en om ervoor te zorgen dat u uw rechten correct beschermt, raad ik u aan contact op te nemen met een advocaat of jurist voor gedetailleerder advies."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag