Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Stomerij heeft jasje verpest en zegt niets meer te kunnen doen.

Ik had een jasje naar de stomerij van de supermarkt gebracht omdat er een nare vlek op de mouw zat. Na behandeling bleek de vlek er echter nog in te zitten. Ik kon kosteloos maar wel op eigen risico het jasje nogmaals laten reinigen. Dat heb ik gedaan, maar nu is mijn jasje op verschillende plekken verkleurd, alsof hij in een verfbad heeft gelegen. Volgens hun meegeleverde bon zeggen ze dat het niet naar verwachting kon worden gereinigd maar ook dat ze niets meer kunnen doen. Maar er zitten alleen maar heel veel NIEUWE vlekken in. De vlek in de mouw is wel verholpen.
Ik vermoed dat ze agressiever reiniging hebben gedaan maar daarmee is mijn jasje van destijds ruim 200 euro verpest. Kan ik hen toch aansprakelijk stellen?

Ik denk dat het probleem is dat u met weinig informatie de beslissing moest nemen uw jasje voor te tweede keer te laten reinigen. Misschien was dat reden voor u om door te vragen wat de gevolgen zouden kunnen zijn. Verder is er natuurlijk nog de kwestie hoe oud het jasje is. Roerende zaken kennen een verzekeringsdagwaarde. Als u die waarde kent kunt u beter inschatten of het zinvol is er juridisch aandacht aan te besteden.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag