Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Stofferingskosten bij huur woning

Ik huur sinds 1 maart 2012 een woning in Amsterdam. Naast de kale huur betaal ik een bedrag van €37 per maand voor huur van een laminaatvloer. Ik heb begrepen dat voor de stofferingskosten deze regels gelden: ls verhuurder meubels en stoffering ter beschikking heeft gesteld dan mag een vergoeding voor het gebruik van de stoffering worden berekend van 20 % per jaar van de aankoopwaarde. Als de aankoopbonnen ontbreken, dan mag 20 % van de verkoopwaarde in rekening worden gebracht. Men gaat dus uit van een afschrijvingspercentage van vijf jaren.
Als de ter beschikking gestelde meubels en stoffering na de termijn van afschrijving nog een tweedehandswaarde heeft, dan mag de verhuurder 20% van de tweedehands verkoopwaarde in rekening brengen gedurende vijf jaar.
Ik heb inmiddels bezwaar ingediend bij de verhuurder maar die geven aan dat zij na de eerste afschrijvingsperiode de economische waarde wordt bepaald, die wordt gesteld op 60%, dat is iets anders dan de verkoopwaarde.
Maar dat is naar mijn mening niet correct. Ik heb hierop weer bezwaar ingediend maar daarna was het still. Ik wordt aan een lijntje gehouden met wij kijken later hier nog naar en er gebeurt vervolgens niets. Ik wil graag weten welke stappen kan ik ondernemen om het te veel betaalde bedrag teug te krijgen.
Alvast bedankt!
Mvg,

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag