Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Stichting voor mijn Vader- geen inzage in kas of hulp

Mijn vader is broodschrijver en verdient erg weinig. Hij is echter wel briljant, volgens een select groepje fans- inmiddels 'vrienden'. Enkelen hiervan hebben de Stichting "Vrienden van de Vorm" voor hem opgericht ten doel "het bevorderen van de aandacht voor het werk van de schrijver, het ondersteunen van de schrijver om het creƫren van nieuw werk mogelijk te maken en verder al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin van het woord." (Statuten Stichting Vrienden van de Vorm in Haarlem)
De Stichting heeft een aantal leden die (half) jaarlijks geld doneren. Ook hebben ik en mijn vader een contractje gevonden waar een bedrag van meer dan 20k gedoneerd werd.
Echter, op hulpvragen aangaande een boiler (hij heeft bijna drie jaar geen warm water gehad) alsmede een nieuwe pc (vrij essentieel voor eenieder- zeker voor een schrijver) komt geen respons, behalve dat de voorzitter het erg druk heeft (dit is dus al jaren zo). Er is geen duidelijke penningmeester en degene die tijdelijk de kas zou beheren geeft niet thuis. Aan het verzoek van enkelen van de leden (en mijn vader in de eerste plaats) om inzage in de kas, wordt geen gehoor gegeven. (Ter aanvulling: de Stichting heeft enkele jaren wel degelijk iets voor mijn vader betekent, het is 'slechts' sinds enkele jaren dat deze dus malfuncioneert).
Mijn vader is ten einde raad. Hij wil graag bij het geld kunnen wat weliswaar niet van hem is, maar hem wel toebehoort. En weten waar al het geld is gebleven dat is gedoneerd (er wordt nu gedaan alsof er niets over is, maar dat is onmogelijk!).Of in ieder geval deze Stichting (die dus ook geld int van leden) stop zetten.

Wat zijn de mogelijkheden? Wat kunnen we doen?
Heel graag advies/ hulp in deze lastige kwestie.

Heel veel dank, bij voorbaat, voor uw tijd.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag