Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Stemming vergadering VvE rechtsgeldig?

We hebben een vakantiehuisje op een vakantiepark met allemaal particuliere eigenaren en verblijven er zelf, maar verhuren dit ook zelf.
Nu is het bestuur van de VvE bij de ALV van 11-2022 op het lumineuze voorstel gekomen de zelfverhuurder, degene die het verhuur van zijn huisje zelf afhandelt, te belasten met, aanvankelijk € 25,- p. reservering, maar uiteindelijk na de ALV van 05-2023 voor € 12,- ex. BTW/ maand.
Nu gaat het mij niet om het uiteindelijke geldbedrag , maar wat mij hieraan stoort is de manier waarop dit in de ALV is gegaan.
Ten eerste had ik mijn relaas/verweer op papier gezet en wilde dit stapsgewijs aan de vergadering voorleggen, maar ik werd al gauw gemaand een punt te maken wegens tijdgebrek/rumoer in de zaal, en ik moest maar aangeven wat nu eigenlijk de vraag was.
Ik had eigenlijk geen vraag maar een relaas/verweer met opbouw/uitleg om inzicht/meningsverandering proberen te verkrijgen bij de aanwezige leden. Daarvan is vóór de stemming niets gekomen. Wel heb ik ná de vergadering mijn insteek/verweer aan de voorzitter laten toekomen en heeft deze mijn verweer aan de leden per mail nagezonden. Hiermee is tot nu toe geen verdere actie ondernomen.
Maar net zo intrigerend is, is de verhouding/aantallen van groepen eigenaren dusdanig dat al vóór de stemming duidelijk was wat de uitslag zou worden. Er zijn 168 eigenaren, waarvan ca. 50 die zelf verhuren. De anderen verhuren via het park, verhuren niet en een enkeling zou permanent mogen wonen. De zelfverhuurders zijn dus ver in de minderheid. Dit kan toch niet rechtvaardig zijn?

Mijn vragen zijn dan:
1. Hoe rechtsgeldig is zo'n stemming op zo'n vergadering waarin je je punt niet kunt maken en je van te voren ook al weet wat de uitslag van de stemming gaat worden?
2. Een VvE-bestuur dient er toch zorg voor te dragen dat ze de eigenaren niet gaat opsplitsen in diverse groepen, maar moet gaan voor het algemeen belang van het geheel van de VvE?
3. Waarom zouden wij naast de beheerskosten ook nog eens extra moeten betalen?
Als er nog zaken aan toegevoegd/verduidelijkt moeten worden, wil ik dat graag doen.

Ik zou willen bekijken in hoeverre ik een verzoekschriftprocedure in dit geval zou kunnen aanvragen en of dat zin heeft of zou dit op een andere manier moeten, daar het bestuur geen verdere reactie geeft en zich houdt aan de uitslag van de stemming van de mei-vergadering.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag