Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Sta ik in mijn recht om een automatische incasso terug te vorderen door een wanprestatie?

In nov 20 heb ik via mijn bedrijf (ben zzper) me on line opgegeven voor 12 on line lessen (1x per maand). In het aanmeldingsformulier stond ook een regel: Je abonnement wordt zonder opzeggen stilzwijgend verlengd, dit bleek ook in de algemene voorwaarden te staan, diein de dezelfde regel vermeld werden. Ik heb van nov t/m maart lessen opgestuurd gekregen dus 5 in totaal. Na maart hield het op. Ik heb toen niet gereclameerd, ik had het te druk en het beviel me niet optimaal. Ik nam mijn verlies en ben de dienst toen vergeten. Afgelopen november 21 werd er echter het jaarbedrag van 147 euro van mijn rekening via een incasso afgehaald voor komend jaar. Ik heb op 15/12 hierover een mail gestuurd en gezegd dat ik geen lessen meer had gehad, het abonnement opzegde met terugwerkende kracht en of hij het geld wilde terug storten. Hierop is niet op gereageerd. Mijn vraag is: ben ik in mijn recht om de incasso ongedaan te maken en het geld terug te laten storten?

Als een overeenkomst niet nagekomen wordt kunt u deze vaak ontbinden als de andere partij in gebreke is gesteld en alsnog niet voldoet aan de overeenkomst.

U geeft aan dat u al een aantal maanden geen lessen meer krijgt, maar dat het contract nu wel verlengd is. U heeft al contact opgenomen met de aanbieder. Afhankelijk wat er in uw vorige mail staat zou dat al een ingebrekestelling kunnen zijn.

Voor de afgelopen maanden zou het de vraag kunnen zijn of u niet eerder melding had moeten maken. Mogelijk had de aanbieder dan nog wel lessen toegestuurd. U kunt voor die maanden proberen een vergoeding te vragen op basis van een gedeelte van de totaalprijs.

Zo lang de overeenkomst niet is ontbonden is het niet verstandig het bedrag te storneren. Een overeenkomst kan snel worden ontbonden als aan de voorwaarden is voldaan.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u nog vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag