Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Sprake van smaad en laster?

Om het bondig te houden een beschrijving van de situatie met bulletpoints:

- Van 2012 tot 2021 heb ik als consument klachten ingediend bij een commissie voor reclame. Voor consumenten is dat gratis, voor bedrijven niet.
- Over enkele klachten heb ik artikelen geschreven op mijn website
- In 2015 ben ik een eigen bedrijf gestart waarmee ik teksten schrijf over voeding en gezondheid. Tevens heb ik enkele boeken uitgebracht.
- Met de start van mijn eigen bedrijf is mijn toen bestaande website een meer zakelijke website geworden.
- Er is nu door iemand (waartegen ik eerder een klacht heb ingediend) een artikel gepubliceerd waarin staat dat ik al 10 jaar de betreffende commissie misbruik voor zakelijk gewin. Als bedrijf zou ik namelijk klachtengeld moeten betalen.
- Die persoon (en later nog een ander persoon) heeft dat destijds ook als bezwaar bij de commissie voor reclame ingebracht. Beide keren heeft deze commissie echter besloten dat ik geen klachtengeld hoefde te betalen, waarna de klacht werd voortgezet. Dat heb ik zwart-op-wit.
- Na 2018 is het regelement van de commissie gewijzigd. Voor het betalen van klachtengeld is de categorie 'journalist' eraan toegevoegd en die moeten 100 euro betalen. Daar val ik nu onder. Voor mijn laatste klacht in 2021 heb ik ook 100 euro betaald.
- In het artikel staan diverse onjuistheden, waar ik binnenkort ook op zal reageren met een artikel.

Is hier sprake van smaad en/of laster?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag