Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Sportschool contract zonder gebruik

Op 22 Februari 2020 heb ik een contract gestart bij een sportschool, dit heb ik voor 1 jaar afgesloten met een contante betaling. Hierdoor kreeg ik een korting. Door persoonlijke redenen en keuzes heb ik besloten om niet meer bij deze sportschool te sporten, maar ik heb hier geen speciaal contact over gehad of een opzegformulier geschreven. Ik dacht dat het contract na 1 jaar zou verlopen en dat deze niet verlengd zou worden.
Dit is blijkbaar wel gebeurd. De sportschool heeft mij wel herinneringen gestuurd, maar omdat de sportschool heel veel spam mee stuurde heb ik dit niet gezien.
nu hebben ze het contract vanaf 22 februari 2021 t/m 22 februari 2022 verlengd. Ik heb van deze periode geen betaling nog gedaan en nog geen gebruik gemaakt.

Wat zijn mijn opties? 1. Moet ik betalen? 2. voor welke periode moet dit in ieder geval gebeuren?3. En zou het stilzwijgende contract ook voor de prijs met korting zijn?

Met vriendelijke groet,

Betreft uw sportschool een vereniging? Alleen dan zouden ze uw lidmaatschap met een jaar mogen verlengen. In het andere geval kunt u maandelijks opzeggen als uw termijnen maandelijks worden betaald. Gezien het feit dat u niet heeft gereageerd en niet hebt gesport zou u alsnog kunnen proberen het lidmaatschap met terugwerkende kracht op te zeggen echter omdat u wel kon en mocht sporten al die tijd denk ik niet dat ze het accepteren. Vraagt u eens na wat uw opzegtermijn is van dit lidmaatschap.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag