Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Solliciteren tijdens ziektewet?

Op dit moment werk ik in een hotel, maar ook zit ik in de ziektewet. Mijn vraag is. Mag ik solliciteren bij een nieuwe baan terwijl ik bij mijn huidige baan nog in de ziektewet zit?

Ja, het is mogelijk en wettelijk toegestaan om te solliciteren terwijl je in de ziektewet zit. Echter, er zijn enkele belangrijke aspecten om rekening mee te houden.

Het is belangrijk om te weten dat je verplichtingen hebt tegenover je huidige werkgever tijdens ziekte. Deze verplichtingen bestaan uit het actief meewerken aan je re-integratie. Als het solliciteren je herstel in de weg staat of als je hierdoor je re-integratie activiteiten niet kunt uitvoeren, kan dit problemen opleveren. Overleg daarom altijd met je bedrijfsarts of arbeidsdeskundige.

Bij het solliciteren is het ook cruciaal om eerlijk te zijn over je gezondheidssituatie naar de potentiƫle nieuwe werkgever. Afhankelijk van je situatie, kan het namelijk invloed hebben op je vermogen om direct te beginnen met werken of een fulltime functie te vervullen, bijvoorbeeld.

Dit is een complexe situatie, en hoewel het toegestaan is om te solliciteren tijdens ziekte, zou ik je aanraden om rechtsadvies te vragen bij een jurist of advocaat. Ze kunnen je helpen inzicht te krijgen in alle juridische aspecten en eventuele risico's."
----------------
Let op! Dit gratis advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer
----------------
Bel ons voor verdere hulp
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Mogelijk kunnen wij u gratis verder helpen of doorverwijzen naar een betrouwbare advocaat of jurist. Bel ons tijdens kantoortijden op 040 2350423.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag