Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


(Sociale) huurwoning aanhouden tijdens verblijf in verzorgingshuis?

Ik ben 15 jaar bevriend met een mevrouw waarvan ik de laatste jaren ook mantelzorger ben. Mevrouw is 75 jaar, opgenomen in een verzorgingshuis met uitbehandelde terminale mondkanker.
Ik woon in Amsterdam en mevrouw in Huizen. Ik bezoek haar dagelijks en verblijf momenteel in haar woning omdat dat op 10 minuten rijafstand is van het verzorgingshuis. Ook haal ik haar regelmatig op omdat zij het fijn vindt om af en toe in haar eigen woning te zijn.
Het verzorgingshuis (in Laren) heeft aangegeven dat zij zich daar moet laten inschrijven. Dit in verband met zorgindicatie en vergoeding van kosten.
Dit heeft tot gevolg dat de huur van haar woning moet worden opgezegd, zij niet meer af en toe naar huis kan (iets wat zij zeer op prijs stelt) en ik niet meer dagelijks op bezoek kan komen vanwege diverse praktische en logistieke redenen. Vooral dit laatste zou mevrouw heel erg jammer en verdrietig vinden.
Vandaar de in de titel gestelde vraag met als aanvullende vraag: zijn er consequenties aan verbonden als de huurwoning (tot aan het overlijden) wordt aangehouden en zo ja welke zijn dat?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag