Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Zakelijk


Slecht geleverd werk parketvloer (onherstelbaar)

Parketvloer diende ivm natuurlijke slijtage opnieuw geschuurd te worden en in de olie/lak gezet te worden.

Hiertoe een bedrijf ingeschakeld. Deze heeft de vloer opnieuw geschuurd en geolied/gelakt. Na de behandeling blijkt de vloer meerdere donkere plekken te hebben, een witte waas te hebben en nog ruw te zijn op meerdere stukken.

Hier hebben we het bedrijf binnen een paar dagen op de hoogte gesteld, onderbouwd met foto's. Na heel moeizame communicatie is een werknemer komen kijken en was de conclusie dat de gehele vloer opnieuw gedaan diende te worden, maar dat het wel ergens een keer vd zomer pas zou worden.
Hiertoe hebben we laten weten dat we dit geen redelijke termijn vonden (immers gewoon woon- leefruimte) en hebben we verzocht om te komen tot een snellere oplossing, gezien de staat van de vloer.

Het bedrijf heeft hiertoe eenzijdig de overeenkomst ontbonden en aangegeven geen verdere verplichtingen richting ons te hebben.

In de tussentijd hebben we bij een ander bedrijf een second opinion gevraagd, zij gaven aan dat de vloer niet meer hersteld kan worden.

Dit hebben we kenbaar gemaakt bij het 1e bedrijf, zij ontkennen dit en willen ook niets meer oplossen.

Tevens blijkt achteraf dat het bedrijf oneigenlijk gebruik maakt van "vakman keurmerken" waar het bedrijf niet eens bij is aangesloten.

Nu zitten we dus met een onherstelbare vloer.

Welke stappen kunnen we ondernemen?
We hebben het bedrijf al in gebreke en aansprakelijk gesteld en erop gewezen dat we voor datum X een oplossing willen, maar het bedrijf blijft telkens herhalen dat ze de overeenkomst hebben ontbonden.

Maar dat betekent nog niet dat ze af zijn van de aansprakelijkheid ten gevolge van fouten hunnerzijds en het feit dat ze geen kosteloos herstel willen uitvoeren. Uiteindelijk zal u mogelijk recht hebben op vergoeding van de dagwaarde van de parketvloer en het al betaalde terug. Houd u daar wel rekening mee. Ook met het feit dat een aannemer niet zomaar zonder reden een overeenkomst kan of mag ontbinden. U mag direct contact met mij opnemen via mijn website voor rechtshulp.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag