Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Sinds september 2005 huur ik een kamer in Amsterdam, dit doe ik op basis van een contract voor onbepaalde tijd. Mijn huisbaas is een poosje terug in de ww gekomen en haar ex-man wil uitgekocht worden. Hierdoor kan zij de etage waar ik een kamer huur niet meer betalen. Zij heeft al in november aangegeven dat ze de woning in de verkoop gaat doen, maar het is mij nog niet gelukt een (betaalbare) kamer of etage te vinden. Nu gaat binnenkort de verbouwing beginnen en zij geeft aan dat ik er per 1 april uit moet zijn. Ik heb aangegeven dat ik zoek, maar tot nu toe dus niet succesvol. Als het mij niet lukt een woning te vinden, wat zijn dan mijn rechten? Kan zij mij inderdaad verplichten eruit te trekken?

Nee de verhuurder kan u enkel dwingen te vertrekken door tussenkomst van de rechter. Als de huisbaas niet eerst langs de rechter wenst te gaan en zij u mocht dwingen te vertrekken dan kunt u zelf een verbod in kort geding vragen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor dit antwoord. Nu vroeg ik mij ook nog af, de afgelopen jaren heb ik geen slot op mijn eigen kamer gehad. Nu wil ik graag een slot op mijn deur zetten voor wanneer de bouwvakkers rondlopen terwijl ik overdag aan het werk ben. Veranderd een slot nog iets aan mijn situatie of rechten?
Ook heb ik gehoord dat zij eigenlijk verplicht is een nieuwe kamer of onderdak voor mij te zoeken, klopt dit?


Een slot verandert niets aan de juridische status. Een verplichting heeft de verhuurder op zich niet, maar als er wel vervangende woonruimte is, wordt een opzegging redelijker. Bovendien zult u wellicht eerder geneigd zijn mee te werken als er een goede oplossing is. Voor de verhuurder is het dus zeer verstandig een nieuwe kamer te regelen. Succes!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag