Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Sinds korte tijd zijn mijn partner en ik uit elkaar gegaan, hebben een tijdje samen gewoond en hij heeft zich toen laten toevoegen aan mijn bankrekening en hebben die omgezet in een en of rekening. Nu we dus uit elkaar zijn wil ik graag mijn eigen bankrekening weer terug hebben, heb hem vertelt dat hij moet tekenen bij de bank om hem weer van die rekening af te schrijven, hij weigert hier aan mee te werken en geeft geen enkel gehoor hier aan waardoor de bank het niet af kan ronden omdat hij hiervoor moet tekenen.
Is er een manier zonder dat ik ik mijn bankrekening moet opheffen en weer een ander te openen (vanwege de vele poespas) om hem toch van die rekening af te krijgen of hem te laten tekenen

alvast bedankt voor u reactie

Bij het uiteengaan hoeft u niet met een gedeelde boedel te blijven zitten. De rekening is van u beiden. U kunt hem kennelijk niet eenzijdig overnemen. In mijn optiek is het dus niet uw eigen rekening meer. U doet er verstandig aan om de rekening op te heffen. Een ander verhaal is via een procedure in kort geding, maar zo ver wilt u het vast niet laten komen, vermoed ik.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

de rekening was voor die tijd al van mij zelf, hij is daar later bij gekomen


Het is toch een en/of rekening geworden? Dan lijkt het mij niet zo dat u rechthebbende bent. Neemt u anders hiervoor ook contact op met uw bankinstelling.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

het recht heb ik wel maar daarvoor moet de ex tekenen en die weigert dat te doen


U zult dan naar de rechter moeten. Een kort geding.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag