Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Sinds afgelopen november zijn mijn ex-vrouw en ik uitelkaar. Afgelopen week is de beschikking getekend door de rechtbank. In het convenant hebben we op laten nemen dat we in september/ oktober van dit jaar de omgangsregeling en de alimentatie verder gaan uitwerken. Nu is het geval dat we de omgangsregeling toch eerder willen regelen. Ik heb een eerste voorstel gedaan en daar heeft mijn ex-vrouw een reactie opgegeven. Zij gaat niet accoord met mijn voorstel ik ik ga niet accoord met haar tegenvoorstel.

5 Jaar geleden hebben we de keuze gemaakt dat mijn ex-vrouw voltijd is gaan werken. Ik heb toen een baan gezocht wat ik goed kon combineren met het vaderschap en het huisvader zijn. Anderhalf jaar geleden heb ik een baan aangenomen waarbij ik 3 dagen ging werken. Onze zoon (9) ging vanaf dat moment naar de BSO en mijn ex-vrouw nam ouderschapsverlof op. Ik had nog steeds 2 dagen in de week de zorg voor onze zoon. Vorig jaar hebben we een dochter gekregen. De situatie bleef hetzelfde. Ik was 2 dagen in de week thuis (maandag en vrijdag) en mijn ex-vrouw de woensdag. De andere 2 dagen ging onze zoon naar de BSO en onze dochter naar het KDV.
Eind oktober/ begin november zijn mijn ex-vrouw en ik uitelkaar gegaan. Vanaf dat moment mocht ik vanwege een "psychische" reden geen omgang meer met onze kinderen (dit was de conclusie van een therapeut en mijn ex-vrouw). Ik mocht ze op 2 momenten onder toezicht van mijn ex-vrouw in de week ontmoeten. Vanaf februari heb ik 1 zorgdag van haar terug ontvangen. Graag had ik zo spoedig als mogelijk ook de andere dag terug willen hebben. Deze dag is tot op de dag van vandaag nog niet aan mij toebedeeld. De moeder van mijn ex-vrouw zorgt dan voor onze zoon en dochter.

Ik heb een 2-weeks voorstel gedaan wat betreft de omgang met de kinderen. Dit houdt in dat ik naast de maandag en vrijdag elke week ik ook de kinderen om het weekend heb.
Het tegenvoorstel van mijn ex-vrouw is een 3-weekse omgangsregeling. Dit houdt in dat ik doordeweeks de zorg voor de kinderen op maandag en vrijdag zou hebben en eens in de 3 weken een weekend. Het argument voor een 3-weekse omgangsregeling zou zijn dat er dan een eerlijkere verdeling is met betrekking tot de kinderen.

In mijn ogen is een weekend dusdanig anders dan een doordeweekse dag in verband met school. Daarnaast heeft mijn ex-vrouw eind vorig jaar ervoor gekozen om full-time te blijven werken. Ook is een 2-weekse omgangsregeling voor de kinderen naar mijn mening duidelijker.
Mocht het een keer voorkomen dat ik een ander weekend wil ivm verjaardag van grootouders, ik 4 weekenden geen omgang met de kinderen heb bij een 3 weekse omgangsregeling.

Mijn eerste vraag is of een 3 weekse omgangsregeling vaak wordt toegepast.En mijn tweede vraag is wat de kans is dat er voor een 2-weekse omgangsregeling gekozen wordt waarin de vakanties gedeeld worden.

De meest voorkomende omgangsregeling is een weekend per 14 dagen. Ik kan geen schatting geven over kansen. Een aanpassing van de regeling, kunt u het beste samen maken, of u benadert hiervoor samen een mediator.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag