Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Sinds 5 jaar ben ik vaste nachtdienst in de zorg (cao ziekenhuizen). In mijn contract staat dat ik ook echt alleen nachtdiensten werk.
Nu ben ik 20 weken zwanger en is uit medisch onderzoek gebleken dat het zeer wenselijk is om geen nachtdiensten meer te werken tijdens mijn zwangerschap.
Ik loop een aanzienlijk deel van mijn salaris mis als ik noodgedwongen overdag moet werken doordat ik dan geen onregelmatigheidstoeslag ontvang. Volgens mijn leidinggevende heb ik geen recht op compensatie van het misgelopen inkomen omdat ik ervoor kies om geen nachtdiensten meer te werken. Ik twijfel hieraan omdat het geen eigen keuze is, maar omdat het op medisch advies van de verloskundige is om geen nachtdiensten meer te werken.
Heb ik recht op doorbetaling van mijn gemiddeld ORT wanneer ik vanwege medische omstandigheden niet meer 's nachts mag/kan werken en de leidinggevende mij vervangende diensten oplegt?

U moet zich ziek melden voor de nachtdiensten. De werkgever moet dan de Arbodienst inschakelen. Wanneer de Arboarts het met de verloskundige eens is, dan heeft u recht op loondoorbetaling. In het kader van re-integratie mag de werkgever u dan de dagdiensten aanbieden. Is de Arboarts het oneens met u/de verloskundige, dan moet u een deskundigenoordeel bij het UWV aanvragen.

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging), b.v mij. vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor..

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag