Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Schuur op erfgrens, mag dat?

Wij hebben een stuk snippergroen achter onze tuin gekocht, en gaan daar een houten schuur op bouwen over de hele breedte. We willen de schuur op de erfgrens zetten mag dat? De buren willen er eerst een schutting tussen hebben. Zijn we verplicht om dat te doen? Of mogen we de schuur op of net iets v.d. erfgrens zetten zonder schutting?
Ik hoor het graag.
Alvast bedankt
Groetjes

Als u de schuur althans een deel ervan op de erfgrens zet, wordt dat deel mogelijk als onrechtmatig op de erfgrens gebouwd. Tenzij uw buren toestemming verlenen. Het kan ook een beter aanzicht geven als de schuur al op de erfgrens begint die wel bij beide buren in eigendom is. Een buur mag altijd van de ander vorderen dat er een scheidsmuur wordt opgericht op de erfgrens. Uw buren hebben dus in beginsel gelijk maar toestemming weigeren als uw oplossing beter is, kan ook onrechtmatig zijn. Ik hoop dat u begrijpt dat het wenselijk ik dat u er samen uit komt, gezien de onvoorspelbaarheid van een afgedwongen beslissing en de gevolgen ervan voor de relatie tussen de buren.

Beoordeel dit antwoord:

Ik geef u een antwoord waaruit blijkt dat in dit geval er juridisch geen hard ja of nee kan gegeven worden en dat u beter in overleg kan gaan met uw buurman. Het uitgangspunt is wel dat alleen een scheidsmuur op de erfgrens mag en niet een schuur. Bouwen tegen een erfgrens of scheidsmuur mag wel, maar u mag ook andere afspraken maken in afwijking van de wet eventueel tegen vergoeding. *behalve als er bijzondere regels gelden vanuit uw gemeente over het gebruik van het achtererf ( meestal niet zo)

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag