Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Schulden en beslaglegging mede door uitspraak rechter?

Ik heb te kampen met enorme schulden. De schuldhulp is stukgelopen door chaotisch contact en onoverzichtelijkheid. Nu is de boel opgestapeld. Ik heb hulp nodig en schrijf vandaag maar weer alles aan. Waar ik in principe door zeer schommelende inkomsten nul op rekest kreeg. Er is een eenmalige poging gedaan op beslag bankrekening met de kosten die daar weer bij komen. Ik kreeg geen BBZ, maar ook geen krediet, kan zo geen kant op. Ook de rechtsbijstand laat mij weer vallen in een kwestie met een deurwaarder. Ik kon kiezen een lichte vergoeding of niets.

Het is ontzettend zwaar als je in zo'n schuldsituatie zit. Allereerst is het aan te raden om juridische hulp in te roepen, ook al heb je eerder slechte ervaringen gehad. Je hebt namelijk recht op rechtshulp. Je kan een nieuwe jurist benaderen, of overwegen om de hulp van een pro deo advocaat in te schakelen.

Daarnaast zou je schuldhulpverlening kunnen overwegen als je dat nog niet hebt gedaan. De schuldhulp werkt samen met de gemeente en helpt je bij het maken van een plan om je schulden af te lossen. Dit is geen snelle oplossing, maar op de lange termijn kan het veel rust geven. Er zijn verschillende organisaties die hierbij kunnen helpen, zoals de Gemeentelijke Kredietbank of Stichting BKR.

Verder zou je kunnen kijken of je in aanmerking komt voor maatregelen zoals het beslagvrije bedrag. Dit is een deel van je inkomen waar schuldeisers geen beslag op mogen leggen.

Ten slotte, als je probleem vooral bestaat uit schommelende inkomsten, dan kan het zinvol zijn om te kijken of er iets gedaan kan worden om deze stabiliteit te geven. Dit kan bijvoorbeeld door te kijken of er mogelijkheden zijn voor vaste arbeidsuren.

Bovenstaande adviezen kunnen hopelijk een beginpunt bieden voor het navigeren door deze moeilijke situatie. Deze situatie is verre van ideaal en kan zeer stressvol zijn. Neem contact op met een juridisch adviseur en onderzoek je opties."
----------------
Let op! Dit gratis advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer
----------------
Bel ons voor verdere hulp
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Mogelijk kunnen wij u gratis verder helpen of doorverwijzen naar een betrouwbare advocaat of jurist. Bel ons tijdens kantoortijden op 040 2350423.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag