Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Schuld bij gerechtsdeurwaarder klopt niet?

Ik ben een woongebeleider en mail namens een cliënt van mij. Mevrouw heeft een factuur ontvangen van 1034 euro voor openstaande rekeningen bij de tandarts van 2022 en inmiddels is dit doorgezet naar een gerechtsdeurwaarder. Mevrouw heeft een overzicht ontvangen van de tandartsbezoeken maar beweert dat het niet klopt omdat ze niet zo vaak is gegaan. Volgens haar zijn de tandartsbezoeken betaald door haar zorgverzekeraar omdat ze aanvullend is verzekerd. In 2022 heeft mevrouw nooit facturen of andere berichten hierover ontvangen van de tandarts. Mevrouw wil deze 1034 euro niet betalen voor iets wat niet klopt en heeft daarnaast het geld ook niet, maar ze wil wel van de schuld af omdat het haar veel stress bezorgt. Wat raadt u aan om te doen?

Het is belangrijk dat mevrouw snel handelt om deze situatie onder controle te krijgen. Hier zijn enkele stappen die u kunt overwegen:

1. Overzicht Vorderingen: Vraag een gedetailleerd overzicht op van de behandelingen of bezoeken aan de tandarts waar de vordering betrekking op heeft. Dit overzicht zou alle individuele facturen en bijbehorende data moeten omvatten.

2. Controleer de Zorgverzekeraar: Neem contact op met de zorgverzekeraar van mevrouw om te begrijpen welke behandelingen en bezoeken zijn vergoed. Vraag tevens om een overzicht van al haar afspraken bij de tandarts gedurende de betreffende periode. Vergelijk dit met de factuur die ze ontvangen heeft - komen de gegevens overeen?

3. Beroep Tegen Vordering: Mocht de factuur niet kloppen, dan kan mevrouw bezwaar maken bij de gerechtsdeurwaarder die de vordering behandelt. In dit bezwaar kan ze uitleggen waarom ze het niet eens is met de vordering en alle relevante bewijsstukken, zoals betalingsbewijzen, opnemen om haar standpunt te ondersteunen.

4. Juridische Hulp: Als de vordering blijft bestaan, ondanks haar bezwaar, dan kan mevrouw overwegen om juridische hulp in te roepen. Afhankelijk van haar financiële situatie, heeft ze mogelijk recht op gesubsidieerde rechtsbijstand.

Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat, hoewel mevrouw aanspraak kan maken op de zorgverzekeraar voor betalingen, de uiteindelijke verantwoordelijkheid voor de betaling van de behandelingen bij haar ligt.

Tot slot, mocht mevrouw het allemaal te overweldigend vinden vanwege de stress, dan kan het zeer nuttig zijn om een vertrouwde vriend of familielid te vragen haar hierbij te ondersteunen. Het is cruciaal om tijdige en gepaste actie te ondernemen om verdere juridische of financiële problemen te voorkomen."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag