Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Schilderschade verhalen op schilder?

De schilder heeft schade veroorzaakt, o.a. verfnevel op parket en terpentinewaas op terras. Ik heb hem hier tijdens het schilderen op aangesproken. Vervolgens heeft hij de schilderwerken afgebroken en zijn factuur gestuurd. De gebreken zijn niet verholpen. Het schilderwerk is niet af. Een tweede schilderopdracht wordt niet aangevangen.
Ik heb het hele traject doorlopen van mondeling en schriftelijk wijzen op de gebreken, ingebrekestelling, aansprakelijkstelling. Hij heeft vanuit zijn verzekeringsmaatschappij laten weten dat er geen onomstotelijk bewijs is dat hij de schade daadwerkelijk heeft veroorzaakt en dat de schade hem toegerekend kan worden. De verf op het parket is van de vorige schilder en de terpentinewaas verdwijnt op termijn volgens hem. Nu ligt er een sommatie van zijn rechtsbijstand omdat ik de factuur niet betaald heb en wordt er gesproken van buitengerechtelijke incassokosten en intresten.

Hoe kom ik onder betaling van de factuur (en buitengerechtelijke incassokosten en intresten) uit?
Hoe zorg ik dat hij mij de schade vergoedt?

U zou dan kunnen berichten aan de jurist van de schilder dat de schilder inmiddels in verzuim verkeert en dat u in verband daarmee uw eventuele eigen verplichtingen opschort, net zo lang totdat de schilder (al) zijn verplichtingen is nagekomen. Mogelijk draait dat wel uit op een procedure. U zou er daarom goed aan doen om zsm rechtsbijstand in te schakelen (voordat u verdere actie onderneemt). Mogelijk dat voor uw juridische positie ook van belang is de inhoud van de eventueel door u getekende (aanneem)overeenkomst.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag