Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Scheiding en verkopen van het huis

Mijn partner en ik gaan uitklaar. Vorige jaar hebben we samen een huis gekocht die op allebei namen staan. We zijn niet getrouwd en niet geregistreerd partnerschap. Bij de aankoop van de woning hebben we allebei onze eigen in breng, geld, ingezet in de woning die bedragen hebben we nooit vastgelegd op papier wie heeft hoeveel erin gezet. Hoe gaat het nu? hoe verdelen we de over waarde en de waarde die overblijft na het aflossen van de hypotheek schuld?

Omdat ik niet alle omstandigheden ken volgt hieronder een algemeen antwoord.

Allereerst is de vraag of u een samenlevingscontract heeft van belang. Daarnaast staat in de koopakte waarschijnlijk of u gekocht heeft in onverdeeldheid of dat er een eigendomsverhouding is afgesproken. Bijvoorbeeld 50/50.

Als dit niet zo is dan is er in principe "niets geregeld" behalve dat u beide eigenaar bent van de woning. Dit kan veel onduidelijkheid en gedoe opleveren.

Het is verstandig te kijken of u samen tot een overeenkomst kunt komen en het eens bent over elkaars inbreng, de te nemen stappen en eventuele verdeling. Als dat niet lukt dan kan een stap naar de rechter soms nodig zijn.

Bij de rechter geldt in principe dat wie iets stelt, moet bewijzen. Als uw ex bijvoorbeeld zegt €100.000 ingelegd te hebben moet dat dus bewezen worden.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u meer vragen heeft of juridische advies wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag