Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Scheiding, co-ouderschap maar ik wil absoluut niet dat ze bij haar vader staat ingeschreven

Mijn ex en ik gaan scheiden en we hebben de afgelopen jaren in Rotterdam gewoond. We hebben allebei voogdij en gezag over onze 1,5 jarige dochter. Mijn ex woont nu voorlopig bij zijn ouders in Gouda maar staat nog wel op ons adres ingeschreven in Rotterdam. Het gaat om een huurhuis waar we allebei medehuurder zijn dus als hij zich uitschrijft kunnen we daar allebei blijven wonen.

Mijn ex wilt graag dat onze dochter bij hem word ingeschreven in Gouda. Dit wilt hij graag zodat ze straks in Gouda naar school kan gaan. Ik heb geen rijbewijs en Gouda is een heel eind weg van Rotterdam voor mij. Ik wil ook heel graag dat mijn dochter bij mij ingeschreven staat. Ik voel me meer verantwoordelijk voor haar dan mijn ex partner en ik vind dat een kind bij haar moeder hoort te wonen en niet bij haar vader. Ik wil best akkoord gaan met een vorm van co-ouderschap maar ik wil absoluut niet dat ze bij haar vader staat ingeschreven.

Ik wil graag alles op een goede manier afhandelen. Ik vind het belangrijk dat er geen vechtscheiding komt en dat we alles doen in belang van onze dochter. Toch ben ik erg bang voor Mijn ex partner en zijn moeder want zij hebben veel meer verstand van dit soort situaties. Ik ben er niet zo handig in en ben bang dat mijn ex schoonmoeder en mijn ex partner heel graag samen zonder mijn hulp onze dochter willen opvoeden.

Wat moet ik doen? En wat zijn mijn rechten? Kunnen ze eisen dat onze dochter bij hun ingeschreven word? Of kan ik er vanuit gaan dat ze bij mij blijft ingeschreven?

Beste, indien u - gedurende de relatie - ook verantwoordelijk was voor de dagelijkse zorg van het kind, dan kunt u er (normaliter) vanuit gaan dat het kind haar hoofdverblijfplaats bij u zal hebben. Het feit dat er nu ook sprake lijkt te zijn van sociale banden van het Kind met Rotterdam speelt daarbij ook in uw voordeel!

Indien u nog vragen heeft, dan kunt u uiteraard contact opnemen met mij.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag