Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Schaduwdoek bestelt maar niet geleverd gekregen zoals overeengekomen

Ik had een schaduwdoek bestelt en per mail aangegeven dat er extra gaten in moesten komen. Dit is bevestigd door de betreffende winkel. Maar nu kreeg ik de doek zonder de extra ogen.
Dit heb ik gemeld bij de winkel, en zij zeiden dat ik het moest proberen, en als het niet beviel zou er een nieuwe doek geproduceerd worden. Nu een jaar verder, kwam ik erachter dat het gewoon handiger is met extra bevestigingspunten zoals ik eerder had aangegeven. Nu zegt de winkel dat het me €40 kost +verzendkosten om de ogen erop te maken, maar in de mail die bevestigde dat er extra ogen op gezet zouden worden werd er gezegd dat het €20 kostte voor 2 ogen.

Wat kan ik nu het beste doen. De verzendkosten vind ik sowieso niet redelijk. Omdat ik het niet verkeerd heb gedaan.

Ja maar u bent ver buiten uw klachttermijn van twee maanden en u heeft het doek ruim kunnen proberen, dus in dit geval zie ik geen onredelijke voorstellen . U zou wel navraag kunnen doen voor het verschil in kosten voor het zetten van extra gaten mede omdat u er waarschijnlijk ( maar dat weet ik niet zeker) wel al voor betaald heeft?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie Monique,

U hebt gelijk dat de 2 maanden voorbij zijn, maar we zijn per mail overeengekomen dat ik het eerst zou proberen om te zien of het echt nodig was de extra ogen. En als het niet zou werken dat er dan alsnog een oplossing zou komen. Om een lang verhaal kort te maken, nu is er best veel wind waardoor ik goed kan inschatten dat die extra ogen gewenst zijn.

En nee ik had er nog nier voor betaald omdat de oorspronkelijke prijs per iDeal voldaan werd en dit werk extra was overeengekomen.

Met vriendelijke groet,

Adri


Ja maar voor alles geldt in aanvulling door de wet een redelijke termijn en een jaar is niet geloofwaardig althans in schat dat zo in met kennis van het (consumenten)recht. Dat wil overigens niet zeggen dat u of ik het niet kan proberen maar het is niet helemaal conform het recht. Wegen we dan de kosten en tijd tegenover de opbrengsten, dan is de vraag of het de moeite waard wel is.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw antwoord. Het lastige met een schaduwdoek is dat je hem niet het hele jaar gebruikt. Vorig jaar was er geen/minder wind. En dan heb je er minder last van.


Als het duidelijk als voorwaarde had gestaan in de email, dan had u een hardere eis gehad, maar nu..... ik denk dat het in uw risicosfeer blijft dat de wind sterker is het jaar daaropvolgend nu partijen er niets over hebben geregeld en er x tijd is verstreken voor proberen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw tijd en moeite!


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag