Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Schadebedrag gestolen auto claimen van huurder?

Ik heb mijn auto te huur aangeboden via Marktplaats maar de auto is niet teruggebracht. Vervolgens heb ik aangifte gedaan en politie heeft het geregistreerd als verduistering. Na een maand heeft de politie de zaak afgesloten zonder enige moeite te doen.

Vervolgens heeft het slachtofferloket mij aangeraden om een incassobureau in de hand te nemen. De restwaarde is berekend op 24k excl. BTW. Dit wil ik eisen van de huurder. Daarnaast heeft hij twee boetes gekregen tijdens de huurperiode, dat wil ik ook van hem eisen, want van mij wordt verwacht dat ik het betaal.

Ik heb een kopie van het legitimatiebewijs van de huurder en zijn oude adres. Daarnaast heb ik het gesprek wat we via Marktplaats hebben gevoerd, waarin duidelijk naar voren komt dat hij de auto niet terug heeft gebracht. Mijn buren zijn getuige van het feit dat de auto door hem is meegenomen en mijn vrienden zijn getuige van het heel het proces geweest.

Het is erg bijzonder dat de politie de zaak heeft afgesloten als u de gegevens van de verdachte heeft.

In dergelijke gevallen kunt u meestal een art. 12 Sv procedure beginnen als de politie/het OM heeft besloten om de zaak niet verder te vervolgen.

Daarnaast zou u via het burgerlijk recht een aantal opties kunnen overwegen:
- de rechter verzoeken de de persoon tot afgifte van uw auto te bevelen,
- mogelijk beslag op de auto laten leggen,
- de persoon aansprakelijk stellen op grond van onrechtmatige daad.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel om de zaak verder te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag