Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Schade voor eigenaar auto of voor bijrijder?

Ik heb een vraag en hoop dat u mij kunt helpen.

Ik ben de bestuurder van een kleine Renault twingo, ik heb geparkeerd naast een Tesla-> Mijn moeder stapt in mijn auto en tikt met haar portier de tesla aan-> Dit heeft de tesla op camera gezet-> Het was echter een heel klein tikje omdat er genoeg ruimte tussen de auto's was, dus de schade van 300 euro klopt sowieso niet naar onze mening, maar dat ter zijde-> Nu heeft de tesla zijn verzekering onze verzekering gebeld en moet ik een schadeformulier in gaan vullen-> Ik vind dat het op de aansprakelijkheidsverzekering van mijn moeder moet (wat zij overigens prima vind) -> De verzekering van ons blijft erbij dat dat niet kan.

Nou is dus mijn vraag, op wie zijn verzekering moet deze gemaakte schade gemeld worden en wat zou u doen mbt tot de te hoog ingeschatte schade.

De schade wordt vergoed door de autoverzekering, want de auto was het instrument waarmee de schade is toegebracht. De schade die u daar dan weer door lijdt, de terugval in noclaimkorting, kan verhaald worden op de AVP van de passagier.
Lees hier meer: https://www.totaaltransparant.nl/nieuws/particulier-1-passagiersrisico/

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag