Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


schade na verhuizing door een vermeende vriend
ik ben in november 2011 verhuist, een vriend wou mij graag helpen, hij heeft met het verhuizen meerdere dingen kapot gemaakt mijn verzekering vergoed dit niet omdat hij dit heeft gedaan maar hij schakelt zijn verzekering niet in en een steekwagen die ik had geleent en borg moest betalen gesloopt kosten plaatje van de steekwagen 120euro daarnaast heeft hij ook een tv van mij overgenomen en zou mij 50euro betalen.
ik heb tot op heden niks meer van hem vernomen, hij ontloopt mij en reageert niet op mijn brieven, waar in staat dat ik andere stappen zal gaan nemen. maar welke???
heeft u misschien een tip? of een voorbeeld brief waar ik hem duidelijk maak dat ik er nu echt genoeg van heb?? en mag ik een boete verlagen voor het lange wachten?
ik hoop dat u snel mij een antwoordt kan geven.

In juridisch nederland ben je normaal niet aansprakelijk voor schade ontstaan bij een vriendendienst. Ik ga er van uit dat daarvan in uw geval sprake is. Wel betalen de meester aansprakelijkheidsverzekering wel de schade. Uiteraard moet hij wel de tw die hij heeft overgenomen betalen. Ik advisser u daarom een brief te sturen waarin u hem verzoekt de schade te melden bij zijn verzekering en de 50 euro voor de tv te betalen. Misschien helpt het nog als u in de brief schrijft dat als zijn verzekering niet betaald u dat bedrag van hem blijft vorderen.
Als ik een dergelijke brief voor u moet opstellen neem dan contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

ik heb de des bedreffende persoon dit ook vermeld in mijn brief maar hij reageert hier niet op. en ik weet niet meer wat ik moet doen om dit te verhalen. graag zou ik willen dat ik iets op papier had met iets van een dwingende factor, en iets waar hij op uit maken dat dit via een instantie is gemaakt. maar ik weet ook dat dit geld gaat kosten, geld wat ik niet heb.
heel erg bedankt voor uw tijd en reactie


U kunt contact met mij opnemen en als u alle details geeft dan stuur ik u een brief die u kunt versturen

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

welke details wilt u verkrijgen? naam van des betreffende persoon? waar precies schade aan is? welke beloftes hij heeft gemaakt maar niet is na gekomen? mondelingen afspraken?


Wanneer is het gebeurd? hoe en wat heeft hij gesloopt? merk tv die hij heeft gekocht was 50 euro voor tv of heeft hij 50 euro geleend en zo ja wanneer dan. Wanneer heeft u hem aangesproken en brieven gestuurd. En als er nog andere details zijn laat mij dat dan weten. U kunt viamijn profiel mijn contactgegevens krijgen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

schade verricht aan koelkast, wasdroger, eettafel poot afgebroken en tafelblad flink beschadigd, ook de achterkant van de bank is beschaddigd aangezien dit niet goed te zien is heb ik hier over niks gezegt, steekwagen (kosten + borg 120euro)door zijn lompheid gesloopt hij had de combikoelkast er maar half op gezet waar door deze afbrak, en we hebben de koelkast, fornuis en droger met de hand moeten op tillen hier door heb ik het erg in mijn rug gekregen waardoor ik nu bij de neuroloog en fysioloog loop, tv overgenomen maar nog niet betaald kosten 50euro.

hij heeft mij herhaaldelijk beloofd om dit alles te vergoeden en zijn verzekering in te schakelen maar wacht hier al vanaf november 2011 op. bij eerdere mondelingen contacten belooft hij steeds weer: ik zal dit meteen regelen/ ik sta 4000 euro in de plus dus kan ik het geld zo voor je afpinnen/ bij mijn laatste brief waar ik in heb vermeld als hij niet voor de 4e mei het geld had overgemaakt, zou ik andere stappen gaan ondernemen zei hij me dit(dit zei hij mij pas op 4mei zelf): mijn maatschappelijk werkster neemt voor het einde van de week contact op met je, nog steeds heb ik niet van hem of zijn maatschappelijk werkster vernomen, ontloopt mij en zit ik met kapotte dingen,info over mijn inboedel: het is nog maar 2,5jaar oud en heeft een waarde van 4500euro dit enkel de meubels, het witgoed totaal 1500euro. dus wil ook een boete er op gooien ,als het kan, voor mij met kapotte spullen te laten zitten vanaf november 2011.
ik hoop dat u hier iets mee kunt?


Reactie van de vraagsteller

merk van de tv weet ik niet meer, niet erg bekend merk. hij zou mij 50euro betalen voor de tv, aangezien ik deze niet meer mee wou verhuizen mocht hij hem meteen bij hem in huis zetten. elke vrijdag vanaf december heb ik geprobeert contact te leggen


Beste vragensteller, bij het profiel van dhr Martens staat een link met "direct contact", deze kunt u gebruiken indien u persoonsgegevens wenst te verstrekken. Let op deze link is enkel zichtbaar indien u ingelogd bent.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag