Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Schade door storing warmtepomp verhalen?

26 augustus zijn ik en mijn vriend gaan wonen in een particuliere huurwoning. Sinds dat wij hier wonen zit er een storing in onze warmtepomp. Deze storing zorgt ervoor dat we beperkt warm water hebben en sinds een paar dagen helemaal geen warm water. We hebben dit al meerdere keren doorgegeven aan onze huurbaas. Hierdoor zijn al meerdere keren monteurs langsgekomen om het probleem op te lossen, maar zonder succes. Ene keer benoemen ze dat ze het hele systeem moeten leegpompen en andere keer weten ze niet wat er aan de hand is en moeten ze het aan de producent vragen. Ze benoemen dat ze erop terug komen en contact met ons opnemen maar dit doet het bedrijf elke keer niet.

Nu zitten we met het probleem dat we al 2 maanden beperkt tot soms geen warm water hebben en daarnaast vraagt deze storing erg veel stroom. Dit zien wij terug in ons stroomverbruik. We hebben bijvoorbeeld in de maand september 400kwh aan stroom verbruikt. Dit is natuurlijk te veel voor maar 2 personen.
Ook dit hebben we doorgegeven aan onze huurbaas. Na 3 keer dit te zeggen antwoordde hij terug dat hij het zal navragen.
Nu willen wij graag dat deze storing zo snel mogelijk wordt opgelost omdat ons dit allemaal geld kost. Wij willen ook graag dat de extra energiekosten betaald worden door het bedrijf.

We weten alleen niet wat onze rechten hierbij zijn. Moeten we minder huur gaan betalen omdat er “achterstallig onderhoud” is of moeten we het bedrijf contacteren voor deze kosten?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag