Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Schade door roestplek in zwembad

Door onze familie wordt om de 2 jaar een reünie georganiseerd. Omdat ik de beste gelegenheid daarvoor heb, vindt dit steeds bij mij thuis plaats.
In september vorig jaar was er weer zo'n reünie . Nadien bleek dat een van de kinderen een stalen batmintonracket in ons zwembad had gegooid en het daar na het spelen heeft achtergelaten. Ik heb dat pas een paar dagen later opgemerkt omdat het water na 2 dagen intens gebruik troebel was. Er was toen een ernstige roestplek door het racket veroorzaakt. Bij navraag melde een van kinderen het racket in het zwembad gegooid te hebben en het daar heeft achter gelaten omdat hij naar huis moest van zijn ouders. Ik heb zijn vader aansprakelijk gesteld, en die heeft het voorval gemeld bij zijn WA verzekeraar Interpolis. Ik heb vervolgens de schade daar gemeld, maar Interpolis blijft de aansprakelijkheid om wisselende redenen afwijzen. Ook na verschillende tegenwerpingen mijnerzijds. De laatste argumenten van Interpolis zijn samengevat: 1) De verklaringen van de vader van het kind en mijn verklaring komen niet overeen. (dit is onjuist want ik heb de schriftelijke verklaring van de vader opgestuurd naar Interpolis) 2) Ik heb het speelgoed beschikbaar gesteld dus ik ben verantwoordelijk (dit is niet juist want een van de kinderen heeft ongevraagd klaarblijkelijk de racket uit het tuinhuis gehaald) 3) Ik organiseerde het feest en ik had het racket er tijdig uit moeten halen (dit is niet juist, want ik faciliteerde het feest, maar aantoonbaar is dat een ander familielid het feest organiseerde, bovendien kon ik het racket niet opmerken vanwege het troebele water)
Opmerkelijk is dat Interpolis steeds de aansprakelijkheid van het kind afwijst, terwijl naar mijn mening niet het kind, maar de ouders aansprakelijk zijn.
Interpolis heeft voor elke tegenwerping steeds weer nieuwe argumenten om de aansprakelijkheid af te wijzen. Wat kan ik nog doen?
Met vriendelijke groet,

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag