Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Schade door politie vanwege foute inschatting?

In mei 2022 ben ik verhuisd naar R. in België.
Dat is een boerderij met land waar ik voornemens was een hop en hennepplantage te exploiteren. De start zou in het voorjaar van 2023 zijn.
Het gaat om industriële hennep voor diverse doeleinden en gecultiveerde hop en zeker geen drugs. Voorheen was ik woonachtig in V., waar mijn kwekerij en proeftuin is en waar het volgende zich afspeelde.

Op 25 augustus 2022 kwam de politie langs met diverse personen van diverse instanties (11 pers.) en melde zich aan de tuinpoort met een huiszoekingsbevel op mijn naam op mijn adres alwaar ik bezig was met mijn werkzaamheden aan de gewassen in de proeftuin en kas.
Er werd beweerd dat er bij mij een illegale wietplantage zou zijn en ik heb dat ontkend en ze toegelaten in de tuin. Vervolgens zijn ze de woning binnen gegaan en vreemd genoeg ook de woning daarnaast. Voor de woning ernaast was geen huiszoekingsbevel en was de bewoonster die nog lag te slapen verrast met hun bezoek. Tot de naaste woning hadden zij zonder toestemming toegang verschaft via de gemeenschappelijke tuin. Natuurlijk hebben ze op beide adressen niets aangetroffen.

Vervolgens ging het gesprek verder in de tuin. Ik vroeg hoe ze op het idee kwamen dat er bij mij een drugsplantage zou zijn. Volgens de woordvoerder van de politie was dat een melding via meld misdaad anoniem en de buren. Vervolgens wilde de woordvoerder weten wat er bij mij in de kweekruimte gebeurde en verschafte zich dus ook hier toegang naar. Hij trof hier de kweek aan van diverse jonge hop en industriële hennepplantjes aan.

De woordvoerder van de politie zei dat dat niet mocht. Ik beweerde van wel onder getuigen van de bewoners van 60 en 60a en dat ik het ook aan kon tonen. Deze mogelijkheid had ik met aankoopbonnen van bedrijven van C. uit Rotterdam en V. uit Dordrecht.
Zelfs kon ik ter plaatse aantonen met een spectrometer dat het niet om drugs gaat. Ik bood zelfs aan om een sample mee te geven voor hun eigen onderzoek.

Naar mijn verweer had de woordvoerder van de politie geen oor en hij zei 'cannabis is cannabis en dat valt onder de Opiumwet en alles wordt in beslag genomen'. Ik bleef mij verweren om te zeggen of dat wel echt nodig is en kreeg alleen opmerkingen te horen van cannabis is cannabis en dat het opium is. Ik werd nu officieel aangehouden en afgevoerd naar het politiebureau. Vanaf hier ben ik een stukje film kwijt. Ik werd opgesloten. Ik heb afasie door opgelopen hersentrauma en extreme claustrofobie. In een korte tijd kan ik in een psychose raken en ga dan onbewust met mijn hoofd tegen muren aanslaan. Ik ben thuisgekomen, maar ik kan mij niet herinneren hoe en wat zich verder op het politiebureau afspeelde.

Na herstel van enkele dagen, ben ik erachter gekomen dat mijn hele kweekruimte is leeg gehaald van een aanzienlijk aantal hop en hennepplantjes, administratie en apparatuur. Ik heb van de politie geen lijst van de in beslag genomen goederen mogen ontvangen.
Pas geleden heb ik nog telefonisch geïnformeerd bij de politie hoe het staat met de in beslag genomen goederen. Deze beweerde dat alles is vernietigd. Ook mijn administratie en dat het rapport naar de griffier van de rechtbank is gestuurd. Ik kreeg hier ook geen kopie van. Ook geen informatie over hun bevindingen naar onderzoek van mijn gewassen. Ik heb een heel sterk vermoeden dat zij erachter zijn gekomen dat ik in mijn gelijk stond en alle bewijs hebben vernietigd.






2

Ik heb een aanzienlijk materiële schade en sociale (immateriele)schade.
Psychische issues van machteloosheid en niet meer in staat om te werken aan mijn onderzoek en starten van mijn bedrijfsplan. Het verloren gegane van jaren onderzoek en experimenten van hop.
Sociale schade met gezichtsverlies in Vijlen waar ik met de rug wordt aangekeken.
Verloren vriendschappen en omgang dorpsgenoten.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag