Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Schade aan huis door sloop buren?

Het huis wat aan mijn huis vast zat is onlangs gesloopt, door mijn buren. Hier was voorheen geen melding van gemaakt door zowel de buren als de gemeente en ze hebben ook geen sloopvergunning gehad. Toen ik de gemeente belde en ze de melding hadden gemaakt kwam er na 2 maanden een vergunning vrij, waarbij ze dus al een heel groot deel hadden gesloopt zonder toezicht.
Zodoende hebben ze nu dus erg veel schade aan de muur van mijn huis gemaakt en heb ik van de gemeente geen reactie terug kunnen krijgen over de nazorg, bijvoorbeeld het afdekken van de muur voor vocht of het herstellen hiervan.
Verder heb ik mijn hypotheekverzekering gebeld en met mijn rechtsbijstandverzekering ook contact opgenomen. Hier wacht ik nog antwoord van af.
Het punt is dat ik juridisch advies zoek over hoe ik de schade kan verhalen bij de buren. Dit is mijn eerste huis en ik sta met mijn handen in het haar over de vervolgstappen die ik moet nemen om in ieder geval het huis vochtvrij te krijgen tegen de herfst/winter tijd en het te kunnen verhalen bij mijn buren.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag