Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Schade aan dak auto na plaatsing in lift van hotelparkeergarage in Brussel.
Auto op aanwijzing personeel zelf in de lift gereden. Vooraf hoogte VW bus gecheckt maar volgens personeel moest het kunnen. Onder begeleiding personeel bus in lift geplaatst.Bij het verlaten garage dak gecontroleerd en was dus beschadigd. Hotelmanager 5 sterren hotel wil niet meewerken

De eigenaar van de parkeergarage neemt uw auto in bewaring. In hoeverre hier de zorgplicht van de eigenaar is geschonden is door mij niet vast te stellen. Ik weet niet wat in de overeenkomst/voorwaarden die horen bij het gebruik van de garage/lift zijn opgenomen.
U zult als u het hotel aansprakelijk wilt stellen moeten aantonen dat de schade is ontstaan in de parkeergarage en dan ligt de bewijslast bij u.

Beoordeel dit antwoord:

U schrijft dat het incident in Brussel heeft plaatsgevonden. Dan zal Belgisch recht van toepassing zijn. De meeste Nederlandse juristen zijn niet vertrouwd met het Belgische recht. Ik adviseer u zich te wenden tot een Belgische jurist.

U schrijft dat u pas bij het verlaten van de garage heeft ontdekt dat uw bus beschadigd was. Waarom heeft u dit niet vastgesteld nadat u met de bus onder aanwijzingen van het personeel de garage inreed? Bent u de garage uitgereden zonder aanwijzingen van het personeel? Naar Nederlands recht verwacht ik dat u in de eerste plaats zult moeten kunnen bewijzen dat die beschadiging in het hotel is ontstaan na aanwijzingen van het personeel.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag