Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Samen een huis kopen met ouders en hier samen in gaan wonen, hoe noemen we dit?

Wij zijn voornemens om samen met mijn ouders een woning te kopen en hier samen in te gaan wonen. Wie zijn wij, vader (62), moeder (60), dochter (28), schoonzoon (31) en 2 kleinkinderen (3 & 5). Wij willen een huis kopen / bouwen om hier samen in te gaan wonen onder 1 huisnummer. Het idee is dus gezamenlijk 1 gezin te worden maar wel in de woning ieder een eigen woonkamer, keuken, badkamer, en slaapkamer.

Nu de vraag, mag dit? Moeten wij dit bij de gemeente aanvragen? En hoe noemen we dit?

Het is namelijk geen pre-mantelzorg (ouders zijn nog niet met pensioen), het is geen inwoning (we kopen het samen en niemand gaat van elkaar huren) het is in onze ogen geen dubbele bewoning (we hebben 1 huisnummer en 1 huis).

Wij hebben de vraag bij diverse gemeentes in de regio gesteld maar worden van het kastje naar de muur gestuurd. Wij zien dit als een goede oplossing in de woning nood. Er komen 2 huizen vrij in het dorp en we trekken samen in 1 huis….

Hoe moeten wij dit aanpakken en bij wie moeten we zijn? Of zijn we zoals beschreven dan gewoon een gezin bestaande uit 4 volwassenen en 2 minderjarigen en wordt dit gezien als normaal gezin?

Wie kan ons meer duidelijkheid geven, de stap om beide ons huis te verkopen en samen ergens in te trekken zonder duidelijkheid vinden wij nog iets te spannend.

Alvast hartelijk dank voor de reacties en het meedenken.

Ik vind het een leuk idee maar er zitten zoveel haken en ogen aan dat het onmogelijk is om antwoord te geven. Alle vermogens, rechten op toeslagen en uitkeringen (Aow) van alle betrokkenen kunnen van invloed zijn als men een gezin gaat vormen door een huishouden te delen. De kostendelersnorm gaat een rol spelen. In bestemmingsplannen staat vaak ook beschreven hoe men in een huis mag wonen, wat een huishouden is of een gemeenschap. Dus waar u wil gaan wonen is ook nog relevant. Neemt u voor meer informatie contact opper info@rechtinjestad.nl: ik kan de meeste problemen in kaart brengen voor u in een uitgebreid onderzoek.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag