Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Salaris na overname bedrijf?

Ik werk via uitzendbureau en mijn salaris is het maximum van de desbetreffende schaal. Als ik nu via het bedrijf wordt overgenomen en ze bij het arbeidsvoorwaardengesprek een lager salaris aanbieden. Kan dat?

In het geval dat een bedrijf wordt overgenomen, zijn er over het algemeen twee scenario's mogelijk met betrekking tot arbeidsovereenkomsten.

Eerste scenario: je arbeidsovereenkomst wordt overgenomen door het nieuwe bedrijf. Dit houdt in dat je loon, werktijden, functie en andere voorwaarden gelijk blijven.

Tweede scenario: het overnemende bedrijf wilt een nieuwe arbeidsovereenkomst met je aan te gaan. In dit geval ben je vrij om te onderhandelen over de voorwaarden van je nieuwe contract.

Als het nieuwe bedrijf een lager salaris aanbiedt dan je huidige maximale uitzendloon, zul je dit dus moeten overwegen en je positie bepalen.

Voordat je instemt met veranderingen in arbeidsvoorwaarden, is het verstandig om juridisch advies in te winnen. Een gespecialiseerde arbeidsrechtjurist kan je bijvoorbeeld helpen de voorwaarden te beoordelen en te onderhandelen.

Let op: het is wettelijk niet toegestaan dat jouw nieuwe werkgever eenzijdig, zonder overleg en instemming, de arbeidsvoorwaarden wijzigt, tenzij dit nadrukkelijk in je contract is voorzien. Hoewel onderhandelingen vaak mogelijk zijn, moeten zowel jij als de werkgever het eens zijn over eventuele wijzigingen in je arbeidsovereenkomst.
------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag