Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Riool aansluiting van bijgebouw bij verkoop

Ik hebben uit erfenis een woning met een stuk grond. Aansluitend aan ons perceel ligt een stuk grond met een "schuur / bijgebouw" (deze is jaren verhuurt geweest als woning illegaal) dit gebouw heeft een eigen gas, eigen water, eigen stroom aansluiting. De riool aansluiting zit aan het hoofd gebouw (ons huis). Er is een mogelijkheid om vanuit dit bijgebouw een eigen rioolaansluiting naar de openbaren weg te maken. Dit bijgebouw is nu nog van mijn zus en mij. Ik ben van plan om het te verkopen aan mijn zus omdat ik de financieel middelen niet heb voor de ruimte voor ruimte titel, het ziet er naar uit dat we het bijgebouw onder de ruime voor ruimte regeling als woning mogen gaan laten vallen.
Nu vraag ik me af of ik bij verkoop aan mijn zus kan eisen dat ze zelf een nieuwe riool aansluiting op eigen terrein laat aanleggen. Of is ze dit toch al verplicht?
En is ze ook verplicht om de gas leiding, elektra kabel, water leidingen over eigen terrein te laten leggen?
En hoe kan ik dit het beste vast laten leggen zodat ik niet met erfdienstbaarheid of recht van opstal kom te zitten?

Zodra dan het bijgebouw een zelfstandige woning wordt en u beiden verder niets regelt gaat de wet de situatie van afwatering e.d regelen. Dat betekent inderdaad dat er ook zelfstandig moet worden afgevoerd. Het kan wel zijn dat de vordering daartoe en dus de eis van afbraak afwatering op zichzelf genomen onredelijk is omdat er al gebruik van werd gemaakt eerder. Dat is dan aan het oordeel van een rechter.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag