Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Rijden in buitenland als rijbewijs is ingevorderd?

Onze zoon werkt voor een stagebedrijf in Roemeniƫ. Voor dit bedrijf moest hij een auto naar de garage brengen maar nu bleek deze auto ongekeurd te zijn en dit wist onze zoon niet. Hij werd staande gehouden door de politie en zijn rijbewijs is ingenomen. De politie heeft tegen hem gezegd dat hij via een notaris zijn rijbewijs terug kan krijgen als hij kan aantonen dat hij binnen 48 uur het land verlaat, ticket staat geboekt op woensdag 17 mei, dus onze zoon is samen met deze verklaring en ticket naar het politiebureau geweest en nu zeggen ze ineens dat het een misdrijf is en dat het via een rechtbank moet.
Het rijbewijs is ingevorderd, maar nu heeft onze zoon een briefje gekregen dat hij wel mag rijden in Roemeniƫ. Dit vind ik een heel raar verhaal.
Als je rijbewijs is ingevorderd mag je toch helemaal niet rijden?
Wat zijn de mogelijkheden voor onze zoon om zijn rijbewijs zo snel mogelijk terug te krijgen want hij heeft deze namelijk met hele grote spoed nodig in Nederland.
Is het verstandig om Roemeniƫ te verlaten en dat hij volgende week weer terug gaat?
Want de politie heeft tegen hem gezegd dat hij met de agent om tafel moet die zijn rijbewijs heeft ingevorderd en dat het proces verbaal eerst gesloten moet worden, dan wordt het opgestuurd naar de rechtbank. Maar hoelang gaat zoiets duren? Echter is deze agent de komende dagen vrij.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag