Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Restitutie vragen door vroegtijdige beëindiging lespakket?

Onze dochter heeft in november 2021 een lespakket aangeschaft bij een autorijschool.
Omdat onze dochter anorexia had, kon zij dit pakket na een gratis proefles en een gewone les niet meer voortzetten vanwege lichamelijke achteruitgang.
Er is toen contact geweest met de rijschoolhouder om het pakket te beëindigen of om samen tot een oplossing te komen. Deze gaf aan geen geld te hebben en dus geen gelegenheid te hebben om restitutie te verlenen terwijl dit destijds wel in de voorwaarden stond. Later heeft ze dit gewijzigd.
Als alternatief werd aangegeven dat mijn dochter wellicht op een later tijdstip het pakket kan vervolgen of dat een zus of ander familielid dit over kon nemen.
Wij hebben toen al aangegeven dat dat niet aan de orde was, wel hebben we het toen even de tijd gegeven om te kijken of mijn dochter toch op een later tijdstip de rijlessen kon voortzetten.
Helaas is mijn dochter alleen maar zieker geworden en op 30 maart jl. overleden.
U begrijpt dat deze periode van ziek zijn tot overlijden en de tijd erna en nu nog zeer intensief voor ons zijn geweest en dat de communicatie naar de rijschool toe toen een hele tijd aan onze aandacht is ontschoten. Recent hebben wij wel weer contact opgenomen met de rijschool. Zeker ook omdat we dit naar onze dochter toe wilde rechtzetten. Wij vroegen opnieuw naar de mogelijkheid tot restitutie en kregen hierop een hele onbeleefde mail als antwoord. Ze gaf aan dat restitutie niet mogelijk was en deed een nare niet koppende opmerking over onze dochter: dat ze niet in orde was, maar ze uit coulance wel 300 euro wilde vergoeden van de circa 1700.
Onze vraag is nu , kan de autorijschool de restitutie blijven weigeren?

Goedemiddag,

Gecondoleerd met het verlies van uw dochter.
Eerder heb ik antwoord gegeven op een soortgelijke vraag. Gelet op bovengenoemde tekst, lijkt het om dezelfde casus te gaan. Mijn (eerdere) reactie:

Een dergelijke overeenkomst kan worden beschouwd als een overeenkomst van opdracht. Uitgangspunt is dat de opdrachtgever tussentijds kan opzeggen. Wel dienen de reeds afgenomen lessen betaald te worden aan de rijschoolhouder (redelijke loon). Het restantbedrag dient echter wel terugbetaald te worden. In beginsel heeft u dus wel recht op restitutie. E.e.a. hangt uiteraard af van wat verder tussen partijen is afgesproken in een overeenkomst, algemene voorwaarden, etc. FerLei Legal zou u daarbij kunnen ondersteunen/bijstaan. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag