Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Reparatiekosten voor huurder of verhuurder?

Vorig week donderdag 4 nov constateerde mijn zoon in zijn huurhuis(etagewoning in Amsterdam)) dat bij het verlaagde plafond(zat al in de huurwoning) een scheur in het pleiser-/stucwerk. Mijn zoon heeft de verhuurder hiervan op de hoogte gesteld met een foto ervan via WhatsApp.
De verhuurder gaf aan dat op de foto een scheur is in het pleisterwerk en de informatie die zij hebben is dat er geen lekkage is. Het lijkt op krimpscheuren dan wel loslatende stucwerk. De verhuurder heeft ook een bijlage Onderhoudswijzer meegestuurd waarin onder kopje "plafond en plafondafwerking(vervolg) en stucwerk zien dat bij "zelfwerkzaamheid" het de verantwoordelijkheid is van de huurder is om dit te repareren.
Ook gaf hij een link aan van de website van de Overheid(wetten.overheid.nl) en bij artikel b ook lezen dat geringe (krimp)scheuren onder de verantwoordelijkheid valt van de huurder.

Ik ben er niet mee eens aangezien de scheur ruim boven 50cm lang is en ik dit zie als onderdeel van groot onderhoud voor verhuurder.
In het loslatende gedeelte hangt niks of iets dat door huurder is gedaan.
Hoe moet ik samen met mijn zoon, dit verder oppakken/behandelen en kunnen jullie mij hier over juridisch advies in geven? Is mijn zoon (indien dit onder huurder valt) verplicht om tot reparatie over te gaan?

Alvast mijn dank,
Hartelijk Groet,

In het besluit klein herstel staat dat het opvullen en herstellen van krimpscheuren op kosten van de huurder moet gebeuren. Ik zie niet in dat het in dit geval anders is. Heeft u een uitspraak gelezen hierover?

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag