Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Renovatie boerderij in beschermd dorpsgezicht

Ik heb vorig jaar een vervallen boerderij gekocht met een schuur erbij. Deze ligt buiten de dorpskern maar in de bebouwde kom en in beschermd dorps gezicht.
We hebben de gemeente gevraagd om de boerderij te renoveren zodat we er zelf in kunnen wonen. De houten schuur die erbij staat is ook aan vervanging toe en om de gehele renovatie te bekostigen willen we op die plek 3 kleinschalige recreatieve bijpassende woningen plaatsen.
De gemeente gaf te kennen in principe voor bestemmingswijziging te zijn voor de boerderij van agrarisch naar wonen maar dat de recreatieve woningen geen optie is.( de gemeente wil geen recreatie meer toestaan in het dorp) Echter is dat voor ons van groot belang daar anders het gehele project niet kan worden bekostigd en ook de financiering door de bank moeilijk wordt. Er is een mogelijkheid voor verhuur maar dat mag alleen inpandig in de te renoveren boerderij. Dit is deels mogelijk maar daar kunnen wij niet voldoende inkomsten uit halen om het geheel te bekostigen. Verschillende gesprekken met de gemeente heeft tot nu toe geen bevredigend resultaat opgeleverd. Ziet u nog mogelijkheden voor ons om dit toch nog te realiseren?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag