Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Rekening houden met zomervakantie diverse regio’s?

Mijn ex zijn vriendin woont in het noorden en wij in het midden. In ons ouderschapsplan staat dat wij om beurten mogen kiezen; de eerste of laatste 3 weken van de zomer vakantie. Kan mijn ex mij verplichten rekening te houden daarbij met de vakanties in het noorden? Ik wil namelijk niet ieder jaar de eerste 3 weken, maar ook wel eens de laatste 3 weken.

Als het ouderschapsplan expliciet vermeldt dat jullie om beurten de eerste of laatste 3 weken van de zomervakantie mogen kiezen, mag u ofwel uw ex-partner zijn voorkeur kiezen, zonder rekening te houden met de vakanties in het noorden. Wel is het in het belang van het kind dat de ouders ook vakanties hebben, wanneer zij vakantie hebben. Het is dan van belang om in onderling overleg af te spreken wat het beste is voor het kind.

Waarschijnlijk wordt in het ouderschapsplan ook uitgegaan van de zomervakanties van de regio waar de kinderen naar school gaan. Het is wel echter belangrijk om de formulering in het ouderschapsplan door een jurist te laten bekijken, wat u precies heeft afgesproken in het ouderschapsplan.

Voor een vrijblijvend intakegesprek mocht u hier niet uitkomen, kunt u contact opnemen met 0800 822 4433 of stuur een e-mail naar info@echtscheidingswinkel.nl.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag