Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Regresvordering op ex-partner

Tijdens onze echtscheidingsprocedure is in hoger beroep overeengekomen dat mijn ex een financiering voor zijn rekening zou nemen en hij heeft de termijnen tot op heden altijd netjes betaald.

Nu de echtscheiding eindelijk is afgerond en ik een huis wil kopen, meldt de hypotheekverstrekker mij dat dit krediet afgelost moet worden omdat ik er hoofdelijk aansprakelijk voor ben. Het openstaand saldo bedraagt zo’n € 16.500. En ondanks de beschikking van het hoger beroep en een levensverzekering die ik op mijn ex heb voor het geval ik ooit aangesproken word, moet dit krediet van de hypotheekbank toch zo snel mogelijk worden opgeheven.

Ik heb daarom de kredietverstrekker verzocht om mij uit de hoofdelijke aansprakelijkheid te ontslaan maar zij hebben tot op heden niet gereageerd. Als ik mijn ex vraag het krediet te voldoen en op te heffen, krijg ik te horen dat hij dat niet kan omdat ie hiervoor niet voldoende middelen heeft. Wat is nu een oplossing? Het openstaand saldo zelf (noodgedwongen) voldoen zodat ik een regresvordering op mijn ex krijg en dan een leenovereenkomst met hem opstellen zodat ik mijn geld zo snel mogelijk terugkrijg? Of zijn er andere mogelijkheden via een deurwaarder ofzo?

Ik wil eigenlijk niet meer naar een advocaat of de rechter want dat heeft in de afgelopen jaren genoeg geld en tijd gekost, maar ik heb het geld wat ik nu in het krediet zou moeten steken hard nodig voor mijn eigen nieuwe woning en mijn eigen nieuwe leven.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag