Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Regenwaterafvoer terug naar oorspronkelijke staat?

De buurman zijn regenwaterafvoer, na vernieuwen van zijn dak en dakgoot zo laten plaatsen dat het op mijn aanbouw terecht komt en gevolg daarvan is dat mijn aanbouw volloopt met water, omdat het putje wat ik heb zoveel water niet kan verwerken en daardoor kans heb op lekkage.

Ik krijg hemelwater en water via het grote dak op mijn aanbouw, dus dubbel op. Toen de huizen werden gebouwd was de regenafvoer tussen de woonkamer en keuken van de buren, nu komt het uit op mijn aanbouw. Ik heb hier foto's van. En met de buien van tegenwoordig zit ik straks met waterschade in mijn aanbouw en dat zie ik niet zitten. Heb al een paar x in de nacht op het dak moeten staan en water weg moeten scheppen. Denk niet dat dat de bedoeling is.

En met de buurman in gesprek gaan ben ik niet zo goed in. Hij is ook niet altijd even aardig, dat was al vanaf dag 1 dat ik daar kwam wonen met mijn 2 kinderen in november 2015. Heb al eens bedreigingen gehad in de eerste maanden over mijn kliko’s waar ze moesten staan. En kattenstront gooide hij in mijn voortuin en toen ik hem daarop had aangesproken lachte hij mij recht in mijn gezicht uit, kort daarna was wel mijn kat dood voor zijn hek. Wil niet zeggen dat hij dat heeft gedaan. Mensen in de buurt zeggen anders.

Of een gat in mijn heg knippen zodat hij in mijn achtertuin kon kijken. Maar soms doet meneer ineens aardig. Het is een misselijk mannetje. Mijn lukt het gewoon niet. Daarom heb ik zwart op wit nodig dat de buren de regenpijp weer terug op zijn plek moeten zetten.
De bouwtekeningen heb ik ook. Deze had ik via de gemeente gekregen. Ook zag ik vandaag voor het eerst dat de regenwaterafvoer er nog zit. Maar dan alleen op de grond. Ook hebben ze dit aan voorkant gedaan. Foto's heb ik ook.

Dus voor en achter heeft hij blijkbaar de regenwaterafvoer verplaatst na het vernieuwen van zijn dak?

Ik heb al vaker bericht naar de rechterwinkel, maar tot op heden nog nooit reactie gehad en wil het zo graag opgelost hebben. Al krijg ik van u een brief waar het zwart op wit staat dat hij het terug moeten laten plaatsen. Dan geef ik hem de brief zelf persoonlijk.

Het zou zo fijn zijn als dit achter de rug is.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag