Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Regels afnemen leaseauto na bedrijfsovername?

Sinds oktober 2022 is mijn werkgever overgenomen door een nieuwe werkgever. In mijn huidige functie heb ik altijd een auto van de zaak gehad die ik ook privé mocht rijden. Brandstof werd ook door de werkgever betaald. Hiervoor betaal ik netjes bijtelling. Nu wil de werkgever de auto van de zaak afnemen, omdat zij vinden dat onze voorwaarden recht moeten worden getrokken met de voorwaarden die andere personeel hebben op een andere locatie in het land. Zij hebben in eerste instantie een voorstel gedaan van € 0,00 compensatie. Zij vinden namelijk dat de loonheffing/bijtelling die ik niet meer hoef te betalen, al een loonsverhoging is. Het tweede voorstel is een bedrag van € 300,- bruto in de maand gedurende 36 maanden.
De toekenningsvoorwaarden voor een auto van de zaak waren altijd: minimaal 32 uur per week werken over 4 werkdagen. Alleen het type voertuig was afhankelijk van de functie/schaal. Ik werk in de automotive, de auto van de zaak werd ook gebruikt om eens langs klanten te gaan. Dit was alleen niet structureel.
Als ik het nieuwe contract zonder auto van de zaak niet teken, dan zeggen ze mij aan het oude contract te houden. Echter word ik 5 jaar lang uitgesloten van loonsverhoging, bonussen, inflatie etc.
Ik hoor graag wat ik nu het beste kan doen en of dit conform de wettelijke regelgeving is.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag