Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Regelgeving tuinaanleg huurhuis

Afgelopen najaar heeft mijn huurbaas besloten twee grote kersenbomen in de tuin te laten verwijderen. Tevens is gezamelijk besloten om de tuin geheel leeg te maken zodat er een onderhoudsvriendelijkere tuin van te maken zou zijn. De kosten hiervan zijn gedeeld. Een grootdeel zou ingezaaid worden met gras.
Nu heb ik het grootste deel ingezaaid met gras, een drietal bessenstruikjes geplant en 5 minitree appelboompjes die klein en smal blijven. Ook heb ik 4m2 vrijgehouden van gras om een klein moestuintje van te maken. En in een hoek van de tuin waar voorheen een enorme kersenboom heeft gestaan, heb ik een heel jong treurwilg boompje geplant. Mijn achtertuin is 420m2 groot.
Mijn huurbaas is het met deze indeling niet eens. Ik mag/moet de hele tuin voorzien van gras. Bomen cq struiken mogen alleen in een pot geplant worden met een dichte bodem. Ook de moestuin moet in potten of bakken.
Hij eist dat dit binnen 1 maand gedaan is.
Mag de huurbaas dit van mij eisen?

Dan meteen een tweede vraag.

Vlak voor ik in de woning kwam heeft de huurbaas een overkapping dicht gemaakt en daardoor de woonkamer een stuk groter gemaakt. Hierdoor zitten in de woonkamer wel nog een raam en buitendeur van de bijkeuken. Aangezien die niet gebruikt worden heb ik hier een plaat voorgezet welke ik met een enkel schroefje heb bevestigind aan het kozijn. Dus zeer gemakkelijk in oude staat terug te brengen. Volgens mijn huurbaas mag ik geen enkele aanpassing doen aan de woning. Aangezien dit geen permanente wijziging is heb ik hier geen kwaad in gezien. Ben ik hier fout geweest?

In afwachting van een spoedige reactie.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag