Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Reden van aangifte verborgen houden?

Op 28 oktober hebben ik en mijn dochter van 16 aangifte gedaan tegen mijn andere dochter van 19 wegens mishandeling. Dit was al de 2e keer; ze heeft nog een voorwaardelijke taakstraf openstaan. Ze had een huis- en contactverbod van 8 dagen. Dat is door de burgemeester verlengd met 18 dagen. De 26e was dat verlopen. Op advies van politie en veilig thuis is ze uitgeschreven en zijn de sloten veranderd. Vorige week deed ze per app een bedreiging met de dood. Ook hier heb ik aangifte van gedaan. Gisteren werd ik aangesproken door een wederzijdse kennis dat ze afgelopen zaterdag een post op facebook had gezet van zichzelf voor het politiebureau met de tekst, zo even aangifte doen tegen mama. Ik heb de wijkagent 2 weken geleden al gezegd dat ik daar bang voor was omdat ze al jaren dreigt om aangifte te doen van psychische mishandeling, ingefluisterd door haar vader die uit de ouderlijke macht is gezet en daardoor mij nu al 10 jaar het leven zuur maakt. Echter mijn vraag is: waarom wil niemand mij zeggen waar ze aangifte van heeft gedaan? Het gaat toch om mij persoonlijk, dus hoezo dan AVG? Waarom mag ik niet weten waar ik van beschuldigd word en ik ben me van geen kwaad bewust. Het is wel vreemd dat dit volgt op de aangifte die ik deed wegens bedreiging met de dood.

Het klinkt als een zeer ingewikkelde en emotionele situatie waarin je verkeert en ik begrijp dat je duidelijkheid wil over de aangifte die tegen jou wordt gedaan.

De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is niet noodzakelijk het probleem hier. In algemene zin mag de politie relevante gegevens delen in een strafrechtelijk onderzoek. Het feit dat je niet direct geïnformeerd wordt over de inhoud van de aangifte kan verschillende redenen hebben die te maken hebben met de aanpak van de politie en het Openbaar Ministerie. Hierbij speelt het feit dat sommige onderzoeken tijd en discretie vereisen een rol.

Het kan ook een kwestie van tijd zijn voordat je wordt geïnformeerd. Als er een aangifte tegen je is gedaan, zul je normaal gesproken een oproep krijgen om te worden gehoord door de politie. Daar zul je te horen krijgen waar je van wordt beschuldigd.

In dit soort situaties is het altijd verstandig om juridische bijstand in te schakelen. Je hebt het recht om te worden bijgestaan door een advocaat tijdens het verhoor bij de politie. Het is belangrijk dat je volledig op de hoogte bent van je rechten en plichten in deze situatie. Mocht je nog geen contact hebben opgenomen met een advocaat, dan raad ik je aan dit te overwegen.

Houd er rekening mee dat dit een algemeen advies is op basis van de informatie die je hebt gegeven. Elke situatie is uniek en kan verschillen in details, daarom is het altijd goed om specifiek juridisch advies in te winnen.
--------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag