Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Rechtsgeldigheid Addendum werkgever ivm met werkzaamheden in Frankrijk bij nieuwe 2G invoering

Onze namen zijn M en H,
Wij werken als regio/onderhoudsteam voor een camping vakantie aanbieder in Frankrijk. Ik heb bij deze werkgever sinds 2020 een vaste aanstelling. Mijn vriendin heeft een jaarcontract. Dit is een Nederlands organisatie.
Ik en mijn vriendin hebben onlangs een addendum ontvangen van onze werkgever.
Hier wordt in gesteld dat wij ten tijde van onze uitvoering van onze taken in Frankrijk ons moeten houden aan de lokale wetgeving inzake het coronabeleid in Frankrijk. Dwz dat er wordt gesteld dat wij ons met een geldig internationaal corona toegangsbewijs (al dan niet via een QR code) moeten kunnen identificeren.
Waarom onze werkgever ons hier toe "dwingt" is ons niet helemaal duidelijk. Men geeft ook aan in het Addendum dat in het geval van het niet nakomen van deze stellingen er een loonstop kan komen, of zelfs een einde arbeidsovereenkomst.
De vraag is of onze werkgever ons via een aanvullend Addendum in macht is om ons deze te laten ondertekenen?
Indien gewenst kan ik u het desbetreffende document toe zenden.

Dan heb ik nog een andere vraag:
Op dit moment is een Nederlandse werkgever naar mijn weten niet bevoegd om medische informatie van werknemer in te zien.
Is er bij u bekend of er gewerkt wordt aan een regeling, waardoor dit in de toekomst kan veranderen?
Werkgever heeft namelijk al schriftelijk gevraagd naar onze medische status, maar geeft ook aan dat antwoorden niet vereist is.

Hopende op uw antwoord,
MVG
M

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag