Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Rechten privacy inkijk door horecagelegenheid?

Op dit moment woon ik met mijn gezin in een pand in vereniging van eigenaren verband. Binnen deze vereniging delen wij een volledig ommuurde, vierkante, gemeenschappelijke binnentuin welke niet toegankelijk is vanaf de openbare weg. Deze tuin wordt met 6 huishoudens gedeeld middels achterdeuren die uitkomen op deze tuin.

Achter één van deze muren bevindt zich een horecagelegenheid die geen deel uitmaakt van onze vereniging van eigenaren. Deze horecagelegenheid heeft ook geen toegang tot de binnentuin. Echter zijn er wel ramen die uitzicht geven op de binnentuin. Deze ramen waren voorheen beplakt met folie waar niet doorheen gekeken kon worden zodat de privacy in de binnentuin gewaarborgd werd.

Nu is er echter een nieuwe uitbater die zonder overleg deze folie heeft verwijderd én zitgelegenheden heeft geplaatst aan deze ramen. Dit resulteert in volledige inkijk in de gezamenlijke binnentuin én gedeeltelijke inkijk direct in onze woningen door restaurantgasten. Als ik thuis aan de keukentafel zit kan ik de restaurantbezoekers recht in de ogen aankijken en vice versa.

De uitbater en verhuurder van deze horecagelegenheid weigeren elke vorm van gesprek en weigeren ook de folie terug te plaatsen.

Wij kunnen nu niet meer aan de keukentafel zitten of in de tuin verblijven zonder in direct oogcontact te staan met geplaceerde restaurantbezoekers. Mijn vraag is of dit zomaar is toegestaan en of ik hierin rechten heb m.b.t. privacy. Dus wat zijn mijn rechten rondom privacy m.b.t. inkijk door een aangrenzende horecagelegenheid?


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag