Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Rechten omgangsregeling kinderen?

In 2014 ben ik uit elkaar gegaan met de moeder van mijn 3 kinderen, er is een getekend ouderschapsplan met omgangsregeling. Hierin staat dat ik de kinderen 1 week in de zomervakantie heb en daarna de omgangsregeling weer van kracht is. Mijn vraag is waar heeft zij recht op aangaande de zomervakantie, zij heeft ze de laatste jaren 3 weken aaneengesloten gehad. Ze woont inmiddels in Belgiƫ met haar nieuwe partner.
Ik zou mijn kinderen graag 2 weken aaneengesloten willen hebben in de zomer.

Een omgangsregeling is opgesteld om de belangen van zowel de ouders als de kinderen te behartigen na een scheiding of uit elkaar gaan. Deze omgangsregeling is doorgaans bindend; dat betekent dat beide partijen zich hieraan moeten houden.

In uw geval, als de moeder van uw kinderen in strijd met de omgangsregeling handelt door ze langer bij haar te houden dan afgesproken in de zomervakantie, kunt u mogelijk stappen ondernemen om dit te corrigeren. U heeft in principe het recht om hen twee weken aaneengesloten te zien in de zomer als dit in het belang van de kinderen is en redelijk is, maar dit hangt ook af van de exacte inhoud van uw ouderschapsplan.

Als u wijzigingen wilt aanbrengen in de omgangsregeling, is de eerste stap om dit te bespreken met de moeder van uw kinderen. Als u beiden akkoord gaat met de wijziging, kunt u het ouderschapsplan laten aanpassen.

Als de moeder van uw kinderen echter niet instemt met de wijziging, kunt u mogelijk naar de rechter stappen om te vragen om de gewenste wijziging in de omgangsregeling. De rechter zal bij zijn beslissing altijd kijken naar het belang van de kinderen. Mocht u deze route willen volgen, dan is het verstandig om juridisch advies in te winnen van een jurist of advocaat.

Let op: Omdat de moeder van uw kinderen in Belgiƫ woont, kan dit complicaties opleveren vanwege de verschillende rechtsstelsels. Het is daarom extra belangrijk om juridisch advies in te winnen wanneer u overweegt juridische stappen te nemen."
----------------
Let op! Dit gratis advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer
----------------
Bel ons voor verdere hulp
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Mogelijk kunnen wij u gratis verder helpen of doorverwijzen naar een betrouwbare advocaat of jurist. Bel ons tijdens kantoortijden op 040 2350423.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag