Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Rechten na vrijstelling van werkzaamheden?

Ik ben sinds juni 2021 in dienst bij het bedrijf, tussentijds is het aantal uren aangepast en heb ik een ander contract getekend. Dat is in april 2022 geweest. Juni 2022 heb ik het tweede contract getekend dat loopt t/m 31-05-23. Helaas is samenwerking met met leidinggevende niet prettig verlopen. Dat is was al vrij snel toen ik daar in dienst kwam. Verschillende gespreken geweest en afspraken gemaakt met leidinggevende. Helaas heeft zij zich niet aan haar afspraken gehouden. Ik heb een vertrouwelijk gesprek aangevraagd met HR en 3 dagen later kon ik mijn spullen pakken zonder duidelijk reden. Ik heb inmiddels een brief van de werkgever ontvangen waarin staat dat ik vrijgesteld ben van werkzaamheden. Dat ik krijg doorbetaald tot einde contract en of ik wil doorgeven als ik een andere baan heb gevonden. Mijn vragen zijn:
1. Ben ik verplicht deze brief te tekenen.
2. Ben ik verplicht om doorgeven als ik een andere baan heb gevonden.
3 Heb ik mogelijk recht op transitievergoeding.

1.nee; 2. in principe niet, tenzij u ooit een verplichting bent aangegaan om dat te melden maar dat lijkt mij onwaarschijnlijk; 3. ja.
Laat u zich bijstaan door een arbeidsrecht-advocaat. Die kan u adviseren wat u wel en niet moet doen. De Transitievergoeding moet binnen 3 maanden na de einddatum van de arbeidsovereenkomst via de rechter worden opgeÃĢist, anders vervalt deze. Voor overleg belt u gerust 06-30575754.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag