Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Rechten na officiële waarschuwing woningstichting pandverbod?

Het complex (502 woningen) is met een 2 jaar durende renovatie bezig en tijdens deze verbouwing verlaten de bewoners alleen de woonruimte als deze aan de beurt is, 3 weken is er een leenwoning beschikbaar.
Tijdens een bewonersvoorlichting heb ik mijn naam, e-mail, telefoonnummer achter gelaten voor een persoonlijk gesprek. Ik werk vanuit huis, 30 jaar huurder, door omstandigheden waardoor wij deze woning hebben ingericht als een veilig thuis maar ons hoofddoel is verhuizen voordat wij aan de beurt zijn.
Na ruim 1.5 jaar (veel gebeurd) is het afgelopen dinsdag gelukt om met twee medewerkers in een modelwoning te spreken, mijn man geeft duidelijk aan dat wij willen verhuizen, breekt wellicht met iets te veel emotie de zinnen af van de medewerker want wij krijgen geen urgentie en willen niet langer in een leenwoning en zegt tegen de medewerker dan bent u niet de juiste persoon om mee te praten want uw voorstel willen wij niet of komen wij niet voor in aanmerking omdat andere buren dat ook al geprobeerd hebben, ik ga dit gesprek verlaten, u kunt ons niet verder helpen aan een andere woning, geeft een schouderklopje en verlaat de woning. Er is totaal geen geweld aan te pas gekomen.
Ik had net een kopje koffie en zei ik blijf nog even zitten, de andere medewerker begint gelijk over een fysieke aanraking en zegt weg te moeten naar een ander overleg. Waar ik verbaasd op reageer dat hij weg gaat, vreemd wij hebben een gesprek toch? Ik weet nog niks over urgentie over de langere periode leenwoning en fysiek wat bedoel je met fysiek, wat mijn man net deed zie ik niet als fysiek geweld.
Het antwoord was wij kennen uw man niet en wellicht zat er wel een kwade bedoeling achter en de medewerker die het schouderklopje had ontvangen zei dat hij bij het management een melding ging maken en ze niet verder door gingen samen met mij in dit gesprek.

Afgelopen zaterdag ontvingen wij een aangetekende brief aan ons beiden, kort samengevat wij zijn verbaal agressief geweest en dat zij dat onacceptabel vinden, ontzeggen de toegang tot de kijkwoningen / kantoor in het complex (flats) en als wij toch komen dan waarschuwen ze gelijk de politie.
Een officiële waarschuwing dat wij ons als goed huurder moeten gedragen, art 7:213 BW en als wij ons nog 1 x zo agressief gedragen of een medewerker bedreigd wordt, er een advocaat ingeschakeld wordt en dat gevolgen kan hebben voor onze huurovereenkomst. De brief wordt bewaard in ons dossier.
Tot slot wordt de brief beëindigd met dat ze ons nog 1 keer uitnodigen op kantoor op 11 juli 2023 om 14:00 uur. Tijdens dit gesprek worden de geplande werkzaamheden met u doorgenomen en als wij geen medewerking verlenen zijn ze genoodzaakt een juridische procedure tegen ons te starten en de kosten daarvan op ons te verhalen.

Vraag: er speelt veel (de jaarlijkse huurverhoging (inkomensafhankelijk) vind ik immoreel), maar mag deze medeweker zomaar deze brief opstellen met zijn bevindingen en daar zulke harde dwang op leggen? Er is geen politie of rechter aan te pas geweest. Ik vroeg bij de bijeenkomst al een gesprek ruim voor aanvang werkzaamheden, is dat te veel gevraagd voor een bewoner van bijna 30 jaar of goede huurder? Mag dit allemaal zo maar en wat zijn onze rechten hierin?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag