Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Rechten mantelzorgers na overlijden?

Ik zal het verhaal proberen kort samen te vatten.
Wij zijn al meer dan 14 jaar geleden op een boerenerf komen wonen, eerst illegaal en later is dit legaal geworden doormiddel van mantelzorg. (2018)
We deden dit al, maar we wisten niet van hoe en wat.
We hebben in deze jaren in een oude schuur zelf een huis gebouwd, en deze zelf betaald. (ca 70.000 euro)
Ook heb ik in de afgelopen jaren een prachtige tuin en een mooie boomgaard aangelegd.
Het was letterlijk een oude schuur waar vroeger varkens stonden.
Nu is de man waarvoor wij de mantelzorg deden ca 3 maanden geleden overleden.

Nu wil de dochter, ze was hier vrijwel nooit, dat wij gaan verhuizen. Dit heeft ze mondeling verteld.

Echter hadden we met de inmiddels overleden eigenaar mondelingen afspraken gemaakt.
We gingen ons huis proberen om te zetten naar een vaste woonadres/vergunning. (echter is dit niet gebeurd in verband met vroegtijdig overlijden).
De afspraak was ook, als dit niet zal lukken dat wij ons geïnvesteerde bedrag terug zouden krijgen plus een extraatje voor al het werk wat wij hebben verricht.
Wij hebben jaren hier op het erf en in meneer zijn boerderij hard gewerkt om de boel leefbaar en toonbaar te maken. Toen wij hier kwamen was een menig studentenhuis er netter en schoner bij. Meneer kon al 15 jaar geen bezoek ontvangen.

Ook hadden wij een mondelinge afspraak dat bijvoorbeeld mijn tekort aan pensioen aangevuld zal worden indien hij kwam te overlijden.
Ik heb immers ca 15 uur per week mantelzorg en het huishouden op mij genomen. daardoor kon ik niet voltijd gaan werken bij mijn werkgever.
We dachten dat we deze meneer, al meer dan 30 jaar een zeer goede vriend konden vertrouwen en hij het daadwerkelijk in zijn testament had beschreven, wat hij wel beloofd had. Echter meneer heeft dit niet gedaan!
Alles wat wel beschreven stond op papier, is 'opeens' spoorloos verdwenen uit de kluis in boerderij en z'n dochter 'weet van niks'.
Wij hebben geen sleutel en code van deze kluis, zij wel.

Nu heeft zijn dochter een bod gedaan van 30.000 euro. Wij vinden dit schandalig voor al het werk wat we gedaan hebben, maar vooral voor alle investeringen wat wij gedaan hebben. 'Ons' huis was ons immers beloofd.

Wat zijn onze rechten?
Welke stappen kunnen wij ondernemen?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag